Πέφτει σήμερα Τετάρτη η αυλαία των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος με τρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις λόγω της κακοκαιρίας και το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.

Οι δύο «Δικέφαλοι» κοντράρονται στο ΟΑΚΑ (20:00, Cosmote Sport 1) στο μεγάλο ματς των προημιτελικών της διοργάνωσης, για τη ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας, και ψάχνουν το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των Ολυμπιακού ή Παναιτωλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση απέκτησε ένα ισχυρό «boost» μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (3-0) στο πρωτάθλημα, παρ’ όλα αυτά ο Αργύρης Γιαννίκης αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, με Μάνταλο, Βράνιες, Στάνκοβιτς και Μοχαμάντι να τίθενται νοκ άουτ.

Από την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας επί του Παναθηναϊκού -παρά τα πολλά παράπονα των φιλοξενουμένων-, συνεχίζοντας έτσι αήττητος για δέκα διαδοχικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός αποστολής τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα, Εσίτι, Τσόλακ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ, που είχε οριστεί στο πρώτο ματς, αλλά αντικαταστάθηκε λόγω κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της ημέρας, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στις 16:00 (Cosmote Sport 3 HD) από την Αναγέννηση Καρδίτσας για τη ρεβάνς της Λεωφόρου. Το «τριφύλλι» βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε με 4-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Από την πλευρά της, η ομάδα της Καρδίτσας έχει ένα πολύ δύσκολο έργο κόντρα στους «πράσινους», ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη δυνατότητα να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες, καθώς προέρχεται από τρεις συνεχείς ήττες στο πρωτάθλημα. Εκτός αποστολής είναι ο Καρλίτος, αλλά και οι τραυματίες Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Λούντκβιστ και Κώτσιρας, ενώ για πρώτη φορά φέτος επιστρέφει στην αποστολή ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Η έκπληξη στα ζευγάρια του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος ήρθε από τον Παναιτωλικό, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, στο Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται σήμερα (18:00, Cosmote Sport 2HD) να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να πάρουν την πρόκριση.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο του πρωταθλήματος την περασμένη Τετάρτη, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν εύκολα με 3-1.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε 9 παίκτες εκτός αποστολής (Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού και Βαλμπουενά), καθώς ακολουθούν συνεχόμενα ματς και στην Ευρώπη για την ομάδα του. Έτσι, αναμένεται να παρατάξει μια 11άδα με αναπληρωματικούς και παίκτες από τη Β΄ ομάδα.

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, κατεβαίνει στο παιχνίδι με σημαντικές απουσίες. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Ντίας, Κορνέλιους, Βέργος, Αποστολάκης και Μελίσσας, ενώ εκτός παραμένουν και οι μακροχρόνια τραυματίες Βαρόνε και Λιάβα.

Την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναιτωλικός θα διευθύνει ο Στάθης Γκορτσίλας.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαμία έχει ήδη πανηγυρίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στον Άρη, μετά το 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης» και το 1-0 στη Φθιώτιδα, ενώ αναμένει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης