Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ξάνθη και Παναιτωλικός στο ντέρμπι παραμονής στη Super League, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Οι γηπεδούχοι που έχασαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κάστρο, προηγήθηκαν με νέο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 62’ ο Τζουρίτσκοβιτς. Στο 69’ ο Κάστρο πήρε κόκκινη κάρτα και άφησε την Ξάνθη με δέκα παίκτες, ενώ για τον Παναιτωλικό ισοφάρισε στο 83’ ο Μπαΐροβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ δυνατά και με απαιτήσεις μπήκε στον αγώνα των Πηγαδιών η Ξάνθη, που ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις καλές ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ. Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ο Μπαριέντος έκανε παράλληλη πάσα στα καρέ του Παναιτωλικού, αλλά ο Τζουρίτσκοβιτς που έπιασε το αριστερό σουτ δεν σημάδεψε σωστά κι η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μπαριέντος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα σωστά από γύρισμα του Μπαξεβανίδη και η ευκαιρία χάθηκε. Η Ξάνθη ως το τέλος του ημιχρόνου συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι να δημιουργεί καλές ευκαιρίες τις οποίες όμως έχανε και στο 35′ ο Ντε Αμορίμ πλάσαρε εκτός εστίας από καλή θέση μετά από πάσα του Κάστρο. Στο 40′ ο καλύτερος παίκτης της Ξάνθης Ντε Αμορίμ, σούταρε δυνατά στην γωνία αλλά ο Φερνάντες έδιωξε σε κόρνερ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαλής έπεσε πάνω στον Κάστρο και ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε πέναλτι, που εκτέλεσε ο ίδιος ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ Φερνάντεθ έπεσε σωστά κι απέκρουσε την εσχάτη των ποινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά και έχασε στο 52′ σπουδαία ευκαιρία, όταν από σέντρα του Μουνιέ ο Λισγάρας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Τσιγγάρα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Άμπαντ, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να βγαίνει νικητής.

Στο 57′ έγινε μια πολύ συζητήσιμη φάση. Ο Ντάλσιο μάρκαρε στην περιοχή τον Ντε Αμορίμ, ο τελευταίος πολύ εύκολα σωριάστηκε στο χορτάρι και ο Διαμαντόπουλος, συμβουλευόμενος την εικόνα από το VAR έδειξε εκ νέου πέναλτι, μια πολύ αυστηρή απόφαση, που αυτή την φορά εκτέλεσε επιτυχώς ο Τζουρίτσκοβιτς για να ανοίξει το σκορ (1-0), παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναιτωλικού.

Στο 69′ η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Κάστρο, μετά από πολύ σκληρό μαρκάρισμά του πάνω στον γκολκίπερ Φερνάντεθ. Στο 83′ ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με ένα υπέροχο απευθείας φάουλ του Μπαΐροβιτς, που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της γωνίας του Άμπαντ, δυο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, για να γίνει το 1-1.

Η Ξάνθη με 10 παίκτες είχε δυσκολία στην ανάπτυξη αλλά στο 85′ ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Τερκί έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία του Φερνάντες. Ο Παναιτωλικός είχε κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους αξιοποιώντας την αριθμητική του υπεροχή, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες ως την λήξη του αγώνα και στο 98′ ο Στάρτζεον έχασε την τελευταία, όταν ο Φερνάντες έδιωξε τον κίνδυνο διατηρώντας το ισόπαλο και πολύτιμο 1-1 για την ομάδα του.

Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1 (ΕΡΤ Sports)

Γκολ: 62′ πεν. Τζουρίτσκοβιτς (Ξάνθη), 83′ Μπαΐροβιτς (Παναιτωλικός)

 

 

45′ +2 έχασε πέναλτι ο Κάστρο

 

Κίτρινες κάρτες: Στάρτζεον – Ντίας, Ντάλσιο, Μπαΐροβιτς

Κόκκινες κάρτες: 69′ Κάστρο

 

Ξάνθη: Αμπάντ, Καρασαλίδης, Ντε Αμορίμ (77′ Φοσέ), Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Τζουρίτσκοβιτς (77′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (90′ Μουλέν), Κάστρο, Κοβάσεβιτς (90′ Φασίδης), Τερκί.

Παναιτωλικός: Φερνάντεζ, Τσιγγάρας (81′ Μπαΐροβιτς), Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Ντάουντα, Αλβάρες (70′ Ντουάρτε), Μουνιέ (90’+4 Λουσέρο), Κέβιν, Μαλής, Ρόσα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης