Ο Παναιτωλικός «άγγιξε» μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη την Τετάρτη στη Λάρισα, καθώς προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ, για την 20η αγωνιστική της Super League, ωστόσο οι «βυσσινί» κατάφεραν να σώσουν εν τέλει τον βαθμό, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι Αγρινιώτες πήραν «αέρα» δύο τερμάτων, με τον Ντάουντα να πληγώνει δις την πρώην ομάδα του στο 28΄ και στο 63΄, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Ουάρντα στο 79΄ και στο 86΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Παναιτωλικός στάθηκε καλύτερα στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά η Λάρισα στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα δημιουργήθηκε από το συγκρότημα του Χάβου στο 10ο λεπτό, όταν σουτ του Ντάουντα έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Κρίστινσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νιγηριανός μέχρι πριν από λίγες ημέρες ανήκε στην ΑΕΛ, από την οποία κι έμεινε ελεύθερος.

Η… προειδοποίηση αυτή του Ντάουντα δεν ελήφθη, όπως φαίνεται, σοβαρά υπ’ όψιν από τους πρώην συμπαίκτες του κι έτσι φρόντισε λίγο αργότερα να μετουσιώσει σε γκολ την επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε.

Πιο συγκεκριμένα στο 28′ βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση και κατάφερε με σουτ να ανοίξει το σκορ για τους Αγρινιώτες.

Ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα και δεν κινδύνευσε στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε τους φιλοξενούμενους. Στο 52΄ ο Ουάρντα μετά από ωραία ενέργεια έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 60΄ σουτ του Μπούστος μπλόκαρε ο Κνετ.

Έτσι φθάσαμε στο 63΄, όταν και ο Νιγηριανός επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου… πλήγωσε για δεύτερη φορά την παλιά ομάδα του.

Ο Ρόσα ελίχθηκε από αριστερά, έκανε τη συρτή σέντρα και ο Ντάουντα, αφού πρόλαβε τους αμυντικούς των γηπεδούχων, με δυνατό βολέ στην κλειστή γωνία του Κρίστινσον έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και στο 79ο λεπτό μείωσαν με πέναλτι του Ουάρντα, αφού ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση σε χέρι του Κέβιν.

Πριν καλά καλά ο Παναιτωλικός συνέλθει από το γκολ που δέχτηκε, ο Αιγύπτιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από του Ντουάρτε (είχε μπει αλλαγή στο 78΄ στη θέση του Τζανακάκη) μέσα στην περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος στο 86΄, ισοφαρίζοντας σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Μιχαήλ, Παπάζογλου, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς – Άλβαρες, Τζανακάκης, Τσιγγάρας

Κόκκινες: 89΄ Τσιγγάρας (2η κίτρινη)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Μιχαήλ, Μούζεκ, Κάτσε (46΄ Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (75΄ Γκαζάλ Αλί), Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (62΄ Νούνιτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (78΄ Ντουάρτε), Μααρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν Γκαρσία, Σιένστεντ, Τσιγγάρας, Ντίας, Άλβαρες (87΄ Ντάλσιο), Ρόσα, Ντάουντα (80΄ Μπαΐροβιτς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης