Ο Παναιτωλικός πέτυχε μεγάλο «διπλό» παραμονής το Σάββατο για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Στον αγώνα που είχε αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού» για τις δύο ομάδες το συγκρότημα του Βόκολου έκανε το χειρότερο του παιχνίδι και γνώρισε την πρώτη του ήττα στα πλέι άουτ, που δυσχαιρένει το έργο του για την παραμονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο «ιστορικός» πάντως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης περνούσε νικηφόρα από την Ξάνθη, με αποτέλεσμα το -1 (22 έναντι 23 βαθμών) που χωρίζει τις δύο ομάδες να διατηρηθεί.

Έτσι όλα θα κριθούν την τελευταία ημέρα των πλέι άουτ (7η), όπου ο Πανιώνιος θα φιλοξενηθεί από τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη ο Παναιτωλικός έφτασε στους 26 βαθμούς και απέφυγε την τελευταία θέση, που οδηγεί απευθείας στη Super League 2.

Αγωνιστικά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι φιλοξενούμενοι που έκαναν ό,τι ήθελαν, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες κι εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια από το γκολ του Μπαΐροβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 40ό λεπτό.

Στο 38΄ καταλογίστηκε παράβαση για χέρι του Ευαγγέλου σε κεφαλιά του Ντίας και ο άσος του Παναιτωλικού νίκησε τον Κότνικ, δίνοντας στους Αγρινιώτες το προβάδισμα που δικαιούνταν.

Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να είναι κακοί και τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους δέχθηκαν τη δεύτερη «ψυχρολουσία», όταν ο Τζανακάκης έδωσε στον Ρόσα, αυτός του επέστρεψε την μπάλα και ο Έλληνας αμυντικός, από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Κότνικ και διπλασίασε.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης έκανε νευρικούς τους γηπεδούχους, που είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

Στο 55΄ από σχεδόν μοιραίο λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού ο Λυμπεράκης βρήκε τον αμαρκάριστο Κόρμπο που σούταρε τραγικά άστοχα, ενώ στο 68΄ από κεφαλιά του Σταυρόπουλου ο Αραμπούλι έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να νικήσει (εξ επαφής) τον Φερνάντες.

Kίτρινες: Ευαγγέλου – Ντάλσιο, Λιάβας, Ντουάρτε, Ταχάρ, Ντίας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας (46΄ Παπαγεωργίου), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Λυμπεράκης (71΄ Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (83΄ Γρίβας), Οικονομίδης (46΄ Άρτσε), Παπανικολάου (52΄ Αραμπούλι), Τσιλούλης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Πάρρας, Κωνσταντόπουλος, Τζανακάκης (73΄ Μιμίτο), Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (82΄ Αριγίμπι), Μπαΐροβιτς (64΄ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (81΄ Λουσέρο), Ρόσα, Ντίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης