Σε συνέντευξή του σε πορτογαλικό Μέσο ο Κάρλος Ζέκα γύρισε τον χρόνο πίσω και αναφέρθηκε στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, με τον διεθνή άσο να τονίζει μεταξύ άλλων ότι το πρωτάθλημα του 2012 το «τριφύλλι» το έχασε και για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Αποσπάσματα των δηλώσεών του στην ιστοσελίδα «rr.sapo.pt»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα που ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό και τη μεγάλη κόντρα των δύο ομάδων: «Ήταν εκπληκτικό. Θυμάμαι ότι από το άγχος μου με είχε πιάσει νευρικός βήχας. Ο προπονητής με είδε και ήρθε και μου είπε ότι αν είχα άγχος και δεν έπαιζα αυτά τα ματς θα έμενα εκτός. Προσπαθούσα να βήχω σιγά, ώστε να μην με καταλάβει. Δεν ήθελα να μείνω εκτός ενδεκάδας. Τελικά πέτυχα το πρώτο μου γκολ κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο σε ένα ντέρμπι. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάποιο καλύτερο τρόπο για να ανοίξω λογαριασμό».

Για το πως ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα και για τη φήμη υπάρχει ότι στην χώρα αυτή ζουν το ποδόσφαιρο πιο έντονα: «Ερχόμουν από ένα πρωτάθλημα που με εξαίρεση τα ντέρμπι τα γήπεδα δεν είχαν πάνω από 5.000 κόσμο. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα με πολύ κόσμο ήταν το Μπενφίκα – Σετουμπάλ που δεν έχει καμία σχέση με το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Αυτό που έζησε στα ντέρμπι αυτά ήταν απίστευτο, καθώς νιώθεις έντονα τους φιλάθλους όταν παίζεις».

Για το γεγονός ότι όσο έπαιξε στην Ελλάδα δεν έσπασε την κυριαρχία του Ολυμπιακού: «Αυτό η αλήθεια είναι ότι πόνεσε. Την πρώτη μου χρονιά, με πέντε ματς να απομένουν για να τελειώσει η σεζόν ήμασταν στην πρώτη θέση με έξι ή εφτά πόντους μπροστά, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε στα υπόλοιπα ματς και για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Κέρδισα ένα Κύπελλο, αλλά θα ήθελα να είχα κερδίσει και ένα πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης