Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «panenka» παραχώρησε ο Χουάνκαρ, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στο «τριφύλλι», με τον ίδιο να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «με δουλειά και ταπεινότητα μπορούμε να πετύχουμε την έξοδο στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ο Ισπανός μπακ μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, ενώ θυμήθηκε και το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι περισσότερο για την ασίστ παρά για το γκολ, αλλά ελπίζω ότι μια μέρα θα έρθει» είπε ο Χουάνκαρ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε έξι μήνες, αλλά «η ιδέα μου είναι να μείνω εδώ. Ξέρουμε ήδη πώς είναι το ποδόσφαιρο, ότι όλα μπορούν να συμβούν πάντα, αλλά έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο και ως επαγγελματίας θα τα δώσω όλα».

Για το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης (3.10.2010, 6-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια):

«Ήταν μια αξέχαστη στιγμή: Είχα την τύχη να κάνω το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα της Μαδρίτης, με τον Μουρίνιο και με απίστευτους παίκτες. Είναι ανεξίτηλο. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από εκείνη τη μέρα είναι ότι στο ημίχρονο κερδίζαμε και ο Τσάμπι Αλόνσο με πλησίασε και μου είπε: “Ετοιμάσου, θα κάνεις ντεμπούτο”. Και είχα φρικάρει… Μετά, στο δεύτερο ημίχρονο, θυμάμαι ότι ο Μουρίνιο με έστειλε να κάνω ζέσταμα και όταν πλησίασα στον πάγκο μού είπε: “Θα με καλέσεις σε φαγητό;”. “Σε ένα γεύμα και ό,τι θέλεις” είπα. Ήταν μια από τις πιο όμορφες ημέρες της ζωής μου, χωρίς αμφιβολία. Θυμάμαι επίσης πόσο νευρικός ήμουν λίγο πριν μπω στο γήπεδο, που ήταν γεμάτο. Ήταν καταπληκτικό, γιατί ήταν οι γονείς μου, οι φίλοι μου. Ο Ντι Μαρία μού είπε ότι ήμουν “πολύ τυχερός”. Ήμουν πολύ τυχερός, γιατί όλοι με στήριξαν πολύ. Και ο Κριστιάνο και όλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αποχώρησή του από τη Μάλαγα: «Έφυγα από τη Μάλαγα πολύ μπερδεμένος, λόγω της κατάστασης, επειδή, λόγω κακής διαχείρισης στο παρελθόν, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου βρεθήκαμε σε άσχημη κατάσταση, έπρεπε να ψάξουμε για δουλειά, αλλά ήρθα εδώ (σ.σ.: στον Παναθηναϊκό) με μεγάλη επιθυμία και ενθουσιασμό για να ξεκινήσω ένα νέο πρότζεκτ. Και είμαι πολύ χαρούμενος. Γιατί, επιπλέον, όλα μοιάζουν πολύ με την Ισπανία. Πάντα λείπει η Ισπανία, φυσικά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Η προσφορά του συλλόγου με έπεισε από κάθε άποψη, γιατί προφανώς είναι μια μεγάλη ομάδα, ένας ευρωπαϊκός σύλλογος που όλοι γνωρίζουν και η ευκαιρία ήταν τέλεια, γιατί ήθελα επίσης να φύγω από την Ισπανία και να αλλάξω σκηνικό».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τους στόχους που υπάρχουν: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μακριά. Είναι αλήθεια, γιατί σε οικονομικό επίπεδο είναι αρκετά πάνω από τους υπόλοιπους και μπορεί να “οπλιστεί” πιο δυνατά, αλλά νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε. Ελπίζω με δουλειά και ταπεινότητα να πετύχουμε τον στόχο να οδηγήσουμε τον σύλλογο πίσω στην Ευρώπη. Είναι ο στόχος του συλλόγου. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια χωρίς να παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, όταν είσαι μεγάλη ομάδα, είναι δύσκολο αυτό για τους οπαδούς. Ο σύλλογος είχε οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά η αναδιάρθρωση που έγινε είναι καλή. Είναι ένας σοβαρός σύλλογος, ένας σύλλογος που πληρώνει καθημερινά, ένας σύλλογος που έχει τα πάντα και που ήδη αξίζει αυτή την αλλαγή. Εργαζόμαστε για να κάνουμε τον σύλλογο να ονειρευτεί ξανά και τα πράγματα φαίνονται καλύτερα».

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Λίγο-πολύ είχα ήδη συνηθίσει στην ιδέα, γιατί παρακολουθούσα βίντεο από μικρός, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία που μπορεί να έχεις. Σε ξεπερνάει τελείως. Είναι το καλωσόρισμα στην κόλαση και πολλά άλλα. Το ζουν με πολλή ένταση. Και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, όλα τα αθλήματα: και μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, όλα αυτά. Τα στάδια γεμίζουν σε κάθε άθλημα. Δεν είναι πλέον ότι ζουν το άθλημα, είναι ότι αισθάνονται τον σύλλογο ως κάτι πολύ δυνατό, σχεδόν σαν δικό τους. Είναι μια αίσθηση που πρέπει να βιώσεις για να μάθεις πώς είναι. Όπως έχω πει πολλές φορές, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, νιώθω ότι το ποδόσφαιρο είναι συχνά περισσότερο δουλειά παρά συναισθήματα. Όμως το ότι οι οπαδοί μεταδίδουν αυτά τα συναισθήματα σε κάνει πολύ χαρούμενο και μάλιστα σε συγκινεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης