Tους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας με την φανέλα του Παναθηναϊκού, εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερία «Real» ο Σέρχιο Σάντσεθ, που αποκάλυψε ποιος Έλληνες παίκτες γνώριζε από το Euro 2004, τον καλύτερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει, ενώ μίλησε και για τους στόχους που έχει με την φανέλα του τριφυλλιού.
Αναλυτικά:

Για το λόγο που επέλεξε τον Παναθηναϊκό: «Ο πρώτος λόγος ήταν ότι πρόκειται για μια ιστορική ομάδα, πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα, με σημαντικούς στόχους, που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο δεύτερος ήταν ο τρόπος με τον οποίο μού μίλησαν και μου συμπεριφέρθηκαν τα στελέχη του κλαμπ, οι κύριοι Βόκολος, Φύσσας, αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν το πρωτάθλημα είναι ο στόχος του: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό με τη σκέψη να συμμετάσχω στην προσπάθεια για να πάει ψηλότερα από την περυσινή περίοδο».

Για τις πρώτες του εικόνες: «Ως κοινωνία ατόμων, ο Παναθηναϊκός μού συμπεριφέρεται σαν να είναι η οικογένειά μου. Με αγκάλιασαν όλοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα καινούργιο μέλος ομάδας. Ως ποδοσφαιρισκό σύνολο, έχουμε μια ομάδα με πολλούς ικανότατους παίκτες. Ορισμένους με μεγάλη ποιότητα, πολύ καλούς ξένους παίκτες και αρκετούς νέους με πολύ ταλέντο. Ζητούμενο για εμάς είναι η ισορροπία και η χημεία για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τη φήμη του Παναθηναϊκού στην Ισπανία: «Αυτό που ήξερα είναι πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες, που συμμετέχει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διεκδικεί τίτλους και είχε κάποιους σπουδαίους παίκτες. Έμαθα ακόμη ότι τώρα περνά από ένα μεταβατικό στάδιο οικονομικής εξυγίανσης, βαδίζοντας σταδιακά προς το καλύτερο με τον καινούργιο πρόεδρο τα τελευταία χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν ήξερε κάποιον παίκτη από το Euro2004: «Ναι, βέβαια. Κυρίως τον Καραγκούνη και τον Σεϊταρίδη που είχε παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Πολλές πληροφορίες για το πρωτάθλημα δεν είχα, αλλά συγκέντρωσα αρκετές μιλώντας με Ισπανούς που έχουν εργαστεί στη χώρα σας πρόσφατα».

Για τον Μίτσελ: «Και να ξέρετε πως συζήτησα με τον Μίτσελ, ήταν ένας από τους προπονητές μου στη Ρεάλ. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που με συμβούλευσαν να απαντήσω καταφατικά στον Παναθηναϊκό. Μου είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα και τη χώρα σας».

Για το αγωνιστικό του στιλ: «Στους φιλάθλους και στους δημοσιογράφους αρέσει πολλές φορές να χαρακτηρίζουν ηγέτες κάποιους παίκτες, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, η προσπάθεια είναι όλων. Εγώ είμαι νικητής. Θέλω να νικώ, πικραίνομια όταν δεν τα καταφέρνω, αλλά πάντα προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο».

Για τον παίκτη ηγέτη που έχει βρεθεί συμπαίκτης μαζί του ή ως αντίπαλος: «Ο Ραούλ Ταμούδο, ως αρχηγός της Ρεάλ Σοσιεδάδ».

Για τους δυσκολότερους αντιπάλους: «Παίζοντας για περισσότερα από δέκα χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα που θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο, ήταν πάρα πολλοί… Θα ξεχώριζα τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ντιέγκο Κόστα. Από τα ματς στην Ευρώπη, καταπληκτικός επιθετικός και πολύ δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Λεβαντόφσκι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης