Για την κακή αρχή του ίδιου και της ομάδας, τις ποδοσφαιρικές διαφορές της Primera Division με την Superleague, τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό και φυσικά τον επικείμενο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και άλλα πολλά μίλησε στην συνδρομητική τηλεόραση ο Ισπανός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Σάντσεθ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την αποβολή του στο ντεμπούτο του με το Τριφύλλι: «Ο παίκτης που παίζει, έχει αυτά τα ρίσκα και αυτούς τους κινδύνους και ιδιαίτερα στη θέση που παίζω. Αυτή η αποβολή ήταν η τέταρτη σε όλη μου την καριέρα. Ήταν μία κακοτυχία που τα πράγματα ξεκίνησαν έτσι. Αλλά σημασία δεν έχει πως ξεκινάνε τα πράγματα, αλλά πως συνεχίζονται. Αυτήν τη στιγμή είμαι σε μία πολύ καλή κατάσταση. Ούτως ή άλλως ήμουν στην πρώτη εβδομάδα, που έπρεπε να συνηθίσω, να δω, να αρχίσω να παίζω σε μια καινούργια ομάδα με καινούργιους συμπαίκτες, καινούργια συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά από τότε τα πράγματα συνεχίστηκαν καλύτερα. Αυτήν τη στιγμή, μετά τα γεγονότα του αποκλεισμού, πρέπει να εστιάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, που δεν είναι εύκολο. Από τη Μάλαγα ήρθα με ένα μικρό τραυματισμό μυικό και γι’ αυτό για δύο μήνες δεν μπορούσα να παίξω. Βεβαίως ήξερα πόσο σημαντικό ήταν για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει να συμμετάσχει στο Champions League ή στο Europa League, οπότε κι εγώ προσπάθησα να δώσω ότι περισσότερο μπορούσα και ενδεχομένως γι’ αυτό να προκάλεσα αυτόν τον μικρό τραυματισμό.

Ουσιαστικά τώρα αυτά τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί. Βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Σκοπός μου είναι να προχωρήσω και να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για την νίκη, να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Να κάνω αυτό που θέλουν να με δουν να κάνω οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και από ‘κει και πέρα να προχωράμε πετυχαίνοντας το 3×3»

Για το τέλος του αγώνα με την Καμπάλα και όσα συνέβησαν: «Αυτό που συνέβη ήταν ότι εγώ με κάποιους συμπαίκτες μείναμε στον αγωνιστικό χώρο. Ενδεχομένως οι παλαιότεροι, επειδή ήξεραν τι επρόκειτο να ακολουθήσει μπήκαν πιο γρήγορα στη φυσούνα. Εγώ έμεινα και καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι ήταν στενοχωρημένοι, απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό αυτόν. Αλλά ήταν κάτι το οποίο συνέβη και πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν με βλέπουν οι φίλαθλοι εκτός γηπέδου, έχουν μεγάλη αγάπη για μένα και εγώ έχω ακριβώς το ίδιο συναίσθημα. Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ. Ο λόγος που ήρθα στην Ελλάδα είναι για να μπορέσω να δώσω την εμπειρία μου, να δείξω αυτά που έχω μάθει, να παίξω καλύτερα και να μπορέσω να βελτιώσω το παιχνίδι της ομάδας.

Αυτό έγινε εμφανές στον αγώνα με την Καλλονή, στο 4-0, που έδειξα και τον λόγο για τον οποίο βρίσκομαι εδώ. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν Παναθηναϊκό ακόμη καλύτερο και να δώσουμε στον κόσμο τη χαρά να βλέπει την ομάδα του στο γήπεδο».

Για τον τραυματισμό του και τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στις θέσεις στο κέντρο της άμυνας: «Ο ανταγωνισμός δεν είναι απέναντι στους συμπαίκτες μου. Είναι απέναντι στον εαυτό μου. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, νομίζω ότι αυτό μπορώ να το αποδείξω και να το δείχνω κάθε εβδομάδα. Αλλά την τελική απόφαση την έχει ο προπονητής. Εκείνος αποφασίζει».

Για το αν μπορεί να γίνει ο μαέστρος της άμυνας:
«έγιναν σημαντικές προσπάθειες για να έρθω στην ομάδα και να δείξω αυτά που μπορούσα να κάνω. Η κακή αρχή πέρασε. Ό,τι έγινε έγινε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Φέτος στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να μπορέσω προσωπικά να προσφέρω αυτήν τη χαρά στους φιλάθλους και στην ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω ο μαέστρος, αλλά είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να γίνει ξανά Νο.1. Παίζω πολύ καλύτερα με τη μπάλα απ’ ότι με το πιάνο!».

Για την καριέρα του και τις διαφορές που έχει εντοπίσει σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είχα την τύχη να αγωνιστώ για 15 χρόνια σε μεγάλες ομάδες. Ενδεχομένως σε αυτό που θεωρούν πολλοί το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά ερχόμενος εδώ είδα ότι έχω έρθει σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πραγματικός γίγαντας. Ίσως πολύ περισσότερο απ’ ότι αρχικά φανταζόμουν. Είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία, με εξαιρετικούς φιλάθλους, με εξαιρετική διαδρομή και αυτό που ήρθα να κάνω εδώ, είναι να τον ξανακάνω όπως ήταν. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι και αποφασισμένοι για να το πραγματοποιήσουμε. Εδώ το παιχνίδι κρίνεται πολύ περισσότερο στη φυσική κατάσταση του κάθε παίκτη. Εδώ υπάρχουν ομάδες με ποιότητα, υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά η καλύτερη ομάδα είναι εκείνη που θα βρεθεί ένα βήμα πιο ψηλά από τις υπόλοιπες. Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ο καθένας συμπληρώνει τον άλλο. Κάνοντας τη σύγκριση, εδώ το ποδόσφαιρο απαιτεί περισσότερο φυσική κατάσταση, ενώ στην Ισπανία είναι πολύ πιο τεχνικό».

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι ο ανταγωνισμός μας είναι ο Ολυμπιακός και δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό και αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Έχουμε όρεξη και πίστη και αν προχωρήσουμε έτσι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Αν κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε και μπορούμε, δεν βλέπω να έχουμε κάποιο πρόβλημα. Οι μεγάλες ομάδες δεν κοιτάζουν τους υπόλοιπους. Οι υπόλοιποι κοιτάζουν τις μεγάλες ομάδες».

Για το ματς με τον ΠΑΣ τη Δευτέρα: «Περιμένω να παίξουμε σε όλους τους άλλους αγώνες. Οπωσδήποτε, οι άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε. Τώρα έχουμε διεκδικούμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και δεν επιτρέπεται κανένα άλλο λάθος. Πιστεύω ότι είμαστε ήδη έτοιμοι. Έχουμε το μυαλό μας σε αυτόν τον αγώνα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Για την καλή του τεχνική κατάρτιση και αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε μία διαφορετική θέση: «Εξαρτάται από την επιθυμία του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής, όπως επίσης Φύσσας και Βόκολος έδωσαν το “πράσινο φως” ώστε να έρθω και η αλήθεια είναι ότι πάντοτε έπαιζα ως αμυντικός και η θέση που θέλω να παίζω είναι αυτή, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κερδίζει κάθε αγώνα. Είμαι ένας ακόμα παίκτης μέσα στην ομάδα, ο οποίος βοηθά, τρέχει, ιδρώνει και μάχεται, όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση, νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα πράγματα στη θέση του κεντρικού αμυντικού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης