Οριστικά στον Βόλο και με μορφή μονοετούς δανεισμού θα αγωνιστεί ο Χοσέ Περέα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κολομβιανός επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από τον Παναθηναϊκό, ως ελεύθερος από την Πόρτο, με τους «πράσινους» να επιλέγουν αρχικά μία σύνθετη «φόρμουλα» δανεισμού απ’ την πρώτη ομάδα του Κολομβιανού, την Εσκοφουτούπερ της Κολομβίας, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή τροφείων προς την πορτογαλική ομάδα και τη Σάλτσμπουργκ. Τους συλλόγους δηλαδή που αγωνίστηκε αρχικά ο Περέα όταν ήρθε στην Ευρώπη.

Στην πορεία, ωστόσο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, κατάφεραν να βρουν μία διαφορετική φόρμουλα συμφωνίας κι έκαναν εντέλει αποκλειστικά δικό τους τον 20χρονο επιθετικό με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021, γλιτώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των τροφείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο Ντάνι Πογιάτος «έκοψε» τον Περέα μετά το πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας -θεωρώντας πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σε απόλυτο βαθμό το επιθετικό πλάνο του-, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στον 20χρονο επιθετικό να πάει σε μία άλλη ομάδα ως δανεικός, προκειμένου να εξελιχθεί και να επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι στο Κορωπί για να διεκδικήσει τη θέση του στο ρόστερ του «τριφυλλιού», με καλύτερες πιθανότητες. Διότι δεν παύει να αποτελεί μία «επένδυση» για τον Παναθηναϊκό.

Στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, συμφωνήθηκε τελικά να πάει ως δανεικός για έναν χρόνο στον Βόλο, αφού πρώτα όμως υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του κατά έναν χρόνο. Ήτοι έως το 2022. Η όλη διαδικασία είναι πλέον στην τελική ευθεία, με τον Περέα να υπογράφει εντός της Τρίτης (1/9) το νέο του συμβόλαιο με το «τριφύλλι» και να αναχωρεί ακολούθως για τον Βόλο, προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας της Μαγνησίας.

Στη δε συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους αναμένεται να μπει κι όρος που δεν θα επιτρέπει τη συμμετοχή του Περέα στους αγώνες του Βόλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης