Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Η Ένωση έφτασε στην πολύ σημαντική νίκη με το γκολ του Μάνταλου στο 50’, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μακέντα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο από πλευράς θεάματος, με ελάχιστες ευκαιρίες κι απ’ τις δύο πλευρές. Στο 16’ από ωραίο συνδυασμό των Χατζηγιοβάνη και Μολό, ο Μακέντα βρέθηκε εντός της περιοχής και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Βασιλαντωνόπουλος με ωραία παρέμβαση έδιωξε τη μπάλα ψηλά προ του Σανκαρέ κι ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 34’ από φάουλ του Χουάνκαρ κι απομάκρυνση του Γαλανόπουλου, ο Σανκαρέ κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και σούταρε με τη μία, αλλά η εκτέλεσή του έφυγε μακριά απ’ την εστία του Τσιντώτα.

Στο 48’ από μπαλιά «τρύπα» του Βιγιαφάνιες, ο Μακέντα βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να ακουμπήσει τη μπάλα για τη στείλει στα δίκτυα του Τσιντώτα που μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά (50’) η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ, συλλαμβάνοντας «κοιμώμενη» την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από ωραία συνεργασία των Κρίστιτσιτς και Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σένκεφελντ δεν είδε στην πλάτη του τον Μάνταλο, ο οποίο βγήκε πρώτος στη μπάλα και πλάσαρε κάνοντας το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 55’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν από σέντρα του Ανσαριφάρντ, ο Γαλανόπουλος έκανε γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι κι ο Βιγιαφάνιες έδιωξε τη μπάλα προ της γραμμής. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πολύ πιο απειλητική και στο 58’ έχασε ακόμη μία ευκαιρία με το σουτ του Σιμάνσκι από πολύ μακριά που έδιωξε ασταθώς ο Διούδης, με τον Βέλεθ να αποκρούει στη συνέχεια την προσπάθεια του Τάνκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 61’ από γέμισμα του Βιγιαφάνιες και κεφαλιά του Μακέντα προς τα πίσω, ο Μολό αν και βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής, σούταρε πολύ άτσαλα άουτ. Στο 67’ ο Τσιντώτας έκανε την απόκρουση του αγώνα σε πλασέ του Χατζηγιοβάνη απ’ τα πέντε μέτρα (μετά από γύρισμα του Μακέντα), με τον Λόπες να ολοκληρώνει αποκρούοντας με το κεφάλι σε κόρνερ, προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η ΑΕΚ έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ στο 75’, όταν μετά από κόρνερ του Σιμάνσκι και απομάκρυνση του Διούδη, η μπάλα έφτασε στον Σβάρνα που έπιασε την κεφαλιά η οποία βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μακέντα από τον Νεντελτσεάρου μέσα στην περιοχή, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Αρανόφσκι κατόπιν υπόδειξη του VAR και on field review. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση στο 90’+5′, όμως έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα χάνοντας μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» για να ισοφαρίσουν.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 50′ Μάνταλος

 

79′ δοκάρι ο Σβάρνας

 

90’+5 έχασε πέναλτι ο Μακέντα

 

Κίτρινες κάρτες: Νιάς, Βέλεθ, Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλος, Ενγκμπαγκοτό – Τσιγκρίνσκι, Σιμάνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστισιτς, Τσιντώτας

Κόκκινες κάρτες:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80′ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιάς (80′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (71′ Ενγκμπαγκοτό), Καμπετσης (58′ Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσιάρου).

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης