Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει τη νίκη σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα δει σε ποια θέση θα τερματίσει. Ο τεχνικός των «πράσινων» μίλησε στην κάμερα της NOVA για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη και για την αναμέτρηση με την Καλλονή που ακολουθεί.

Αρχικά αναφέρθηκε στο ματς με την Skoda Ξάνθη: «Η αντίδραση ήταν σημαντική στο τελευταίο μισάωρο παρά τις αντίξοες συνθήκες, το γήπεδο και ίσως τα ανάποδα σφυρίγματα, διότι και να θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο δεν μας αφήνανε. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη και στο τελευταίο λεπτό με τον Μπεργκ και αν δεν σταμάταγε ο διαιτητής τον Νάνο. Αυτό το παιχνίδι πέρασε για εμάς, διότι έχουμε το Σάββατο το ματς με την Καλλονή. Υπάρχουν μέρες για το δεύτερο ματς με την Ξάνθη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για αυτό το παιχνίδι, εκεί είναι η προσοχή μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλός στο πρώτο ημίχρονο των εκτός έδρας παιχνιδιών, απάντησε: «Το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δείχνουμε αλλιώς στο πρώτο ημίχρονο, απ’ ότι στο δεύτερο. Πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και πάντα προσπαθούμε να τους λάβουμε υπόψιν μας. Τα παιδιά έχουν υποσυνείδητα αυτή τη σκέψη στο μυαλό τους, πρώτα να εξασφαλίζουν την σωστή αμυντική λειτουργία και στη συνέχεια να λειτουργήσουμε καλύτερα επιθετικά. Το συζητάμε, διότι πάντα υπάρχει η κατεύθυνση να μπούμε επιθετικά και καλά από το πρώτο λεπτό. Συμβαίνει αυτό υποσυνείδητα, λόγω και των παραγόντων που ανέφερα πριν. Όλα παίζουν ρόλο. Γίνεται ένα… κράτημα για να μην δώσουν το παραπάνω. Δουλεύουμε και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Γενικά η εικόνα της ομάδας είναι αρκετά καλή στα εκτός έδρας. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κανένα εκτός έδρας ματς εύκολο, τουλάχιστον για εμάς. Φυσιολογικό είναι κάθε ομάδα που παίζει στην έδρα της να κάνει το καλύτερο δυνατό για να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, σίγουρα πάντα θα υπάρχει μια γκρίνια, μια δυσαρέσκεια, μια αρνητικότητα για κάτι, όμως η ομάδα δημιουργεί φάσεις και αν τις τελειώναμε όπως έπρεπε δεν θα μίλαγε κανείς για το πρώτο ημίχρονο ή το δεύτερο, αλλά για τη νίκη του Παναθηναϊκού».

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε αν είναι πιο εύκολη η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, απ’ ότι στο πρωτάθλημα: «Στο πρωτάθλημα υπάρχουν ακόμη 15 αγώνες και στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να συμβούν. Τώρα να μου πείτε στην Ελλάδα θεωρείται δύσκολο να καλυφθεί μια διαφορά 8 βαθμών. Θα δούμε… Μέχρι τέλος της σεζόν θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την διαφορά και να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες υπάρχουν. Να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε αγώνα και θα δούμε που θα τερματίσουμε. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε κοντά, μέσα και στους δύο στόχους και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στις δύο διοργανώσεις».

Στη συνέχεια μίλησε για το ματς του Σαββάτου με την Καλλονή: «Είδα το ματς της Καλλονής με τον Εργοτέλη, δεν νομίζω ότι άλλαξε πολλά μέσα σε τρεις μέρες ο κ. Βλάχος, δεν ξέρω αυτή την εβδομάδα πως θα παρουσιαστούν γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις εκτός έδρας με τον Εργοτέλη απ’ ότι με τον Παναθηναϊκό. Έχει επικίνδυνους παίκτες από την μεσαία γραμμή και μπροστά, με καλή αμυντική λειτουργία, αλλά αυτό που έχω πει για αυτά τα παιχνίδια το σημαντικό είναι πως θα εμφανιστούμε εμείς και όχι ο αντίπαλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος κλήθηκε να απαντήσει στο αν περιμένει μεταμορφωμένο τον Παναθηναϊκό επειδή θα παίζει στην έδρα του: «Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Περιμένουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και θα κάνουμε την δουλειά μας. Μέσα σε 18-19 μέρες έχουμε παίξει επτά αγώνες και η ομάδα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να έχει θετική εικόνα. Τα παιδιά προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε ένα ακόμη παιχνίδι εντός έδρας θα προσπαθήσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης