Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην κάμερα της Nova και ρωτήθηκε για τους στόχους του Παναθηναϊκού αναφορικά με την φετινή περίοδο. Ο προπονητής των «πράσινων» ανέφερε ότι στόχος είναι η βελτίωση της ομάδας σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Στόχος είναι να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι και να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Μειώθηκαν τα παιχνίδια, δυνάμωσε το πρωτάθλημα. Το σημαντικό για μας είναι να είμαστε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους και να καταφέρουμε καλύτερα πράγματα στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο», είπε ο Αναστασίου και ρωτήθηκε αν ο Παναθηναϊκός έχει ωριμάσει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σίγουρα χρειάζεται διάρκεια και τύχη. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Πλέον, στον τρίτο χρόνο που, οι νέοι παίκτες έχουν αρκετές εμπειρίες και με την προσθήκη των έμπειρων, θα παρουσιάσουμε ένα ώριμο σύνολο, ανταγωνιστικό, με διάρκεια στο παιχνίδι του».

Για τη διαφορά που θα υπάρχει συγκριτικά με την περσινή ομάδα, σχολίασε: «Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Φέραμε περισσότερη ποιότητα και προσωπικότητα με τις μεταγραφές. Όταν είναι όλοι φιτ, στο επίπεδο που θέλουμε, το σημαντικό θα είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, σε υψηλή ταχύτητα, να δημιουργούμε φάσεις και να τις τελειώνουμε».

Για το σύστημα του Παναθηναϊκού, ανέφερε: «Πολλά παίζουν ρόλο στον τακτικό σχηματισμό της ομάδας. Ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών μας και ανάλογα με τις αδυναμίες που έχουμε και την εκμετάλλευση των αδυναμιών του αντιπάλου. Το βασικό σύστημα είναι ο ρόμβος, όμως μπορούν να γίνουν πολλές παραλλαγές. Τα παιδιά έχουν προπονηθεί, ξέρουν. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε το παιχνίδι ανεξάρτητα απ’ το σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης