Θέμα συγκέντρωσης ήταν η διαφορά της εικόνας του Παναθηναϊκού στο πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με την Μπριζ, όπως δήλωσε ο Τάσος Λαγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη χθεσινή νίκη του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο.

Από εκεί και πέρα, ο 22χρονος μεσοαμυντικός υποστήριξε πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης για τους «πράσινους», όμως τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον επαναληπτικό για να επιστρέψουν με την πρόκριση από το Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός άσος αναφέρθηκε και στην αποβολή του Σέρχιο Σάντσεθ, αποκαλύπτοντας ότι ο Ισπανός είχε συζήτηση με τον διαιτητή της αναμέτρησης μετά το τέλος του αγώνα και του απάντησε πως «μάλλον έκανε λάθος και ήταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λαγός στην εκπομπή του Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιου, «Αντίθεση»

Για τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ με δέκα παίκτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ένας έπαιζε για τον άλλον. Όλοι καταλάβαμε ότι δεν έπρεπε να δεχθούμε άλλο γκολ. Ακόμα και το 1-1 με δέκα παίκτες δεν θα ήταν άσχημο το σκορ, έτσι αποκτά μεγαλύτερη σημασία η νίκη μας. Δεν υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι χάνουμε το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά και λάθη που παραλίγο να κοστίσουν στην ομάδα. Ίσως στο πρώτο μέρος να μην ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης και για αυτό βγαίνει αυτή η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο.

Όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να αντιδράς. Δεν έπρεπε να δεχθούμε ένα γκολ και μετά να αντιδράσουμε, και το έχουμε πληρώσει στο παρελθόν. Η μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να αντιδράς από το πρώτο λεπτό. Εκείνο που μας έλειψε ήταν η συγκέντρωση. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος».

Για τις οδηγίες που έδωσε ο Αναστασίου μετά την αποβολή του Σάντσεθ:

«Η λογική λέει να μην δεχθούμε άλλο γκολ. Ο κόουτς μας είπε να προσέξουμε στον άξονα και να δίνουμε χώρο στα πλάγια. Είχαμε καλές αλληλοκαλύψεις, καλή επικοινωνία και κλείναμε καλά τους κενούς χώρους. Η Μπριζ προσπαθούσε να βρει χώρους. Κάναμε ό,τι μας ζήτησε ο προπονητής και βγήκε μία χαρά. Μπροστά είχαμε τον Καρέλη που είναι γρήγορος, δυνατός και τον έψαχναν. Τα στημένα που είναι μία πηγή κινδύνου, και ο Πράνιτς έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι».

Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα:

«Δεν είχα πάει στα αποδυτήρια, αλλά ήρθε στη συνέχεια ο κόουτς και μου έδωσε οδηγίες. Εκείνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να κλειστούμε και να μην δεχθούμε γκολ, και θα είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Το πιο σημαντικό ήταν να κρατήσουμε το σκορ. Τα καταφέραμε καλά».

Για την αίσθηση που υπάρχει στην ομάδα εν όψει του επαναληπτικού:

«Μετά από αυτή τη νίκη η ψυχολογία είναι ανεβασμένη. Το δεύτερο ημίχρονο μας έδωσε να καταλάβουμε ότι με συγκέντρωση, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, και αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει το «τριφύλλι»:

«Είμαστε στο 50-50. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι μετά τις δυσκολίες που συναντήσαμε».

Για το σύστημα που επέλεξε ο Αναστασίου:

«Τον ρόμβο τον έχουμε παίξει αρκετές φορές. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, αφού αφήνεις χώρους και μπορεί να τους εκμεταλλευτούν οι ομάδες που είναι πιο επικίνδυνες σε σχέση με την Ελλάδα».

Για την αποβολή του Σάντσεθ:

«Δεν πίστευε ότι ήταν κόκκινη κάρτα. Νομίζω ότι μίλησε με τον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα και ο διαιτητής του είπε πως μάλλον έκανε λάθος και ήταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα. Και εγώ πιστεύω ότι ήταν υπερβολική η απόφαση, αν και δεν έχω δει ακόμα το ματς. Νομίζω ότι τους άφηνε με τα σφυρίγματά του».

Για τη συνεργασία του με τον Εσιέν:

«Στην προπόνηση δεν έχουμε δουλέψει πολύ. Σαν άνθρωπος είναι φοβερός. Είναι πολύ χαλαρός, κάνει τις πλάκες του και δεν τον παίζει “αστέρι” με τις επιτυχίες του. Μιλάει λες και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είναι πολύ ωραίος τύπος. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του, έχω να μεθύω πολλά δίπλα του».

Για τον αρχηγό της ομάδας, Κάρλος Ζέκα:

«Πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους μέσα στο σύλλογο. Πιστεύω ότι είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας μας μέσα και έξω από το γήπεδο. Έχει εξαιρετική συμπεριφορά. Τρέχει συνέχεια στον αγώνα και όμως δουλέψει πάρα πολύ. Είναι καλός παίκτης και βοηθάει πάντα τον συμπαίκτη του. Είναι η χαρά του προπονητή να έχει τέτοιους παίκτες».

Για τα περιθώρια εξέλιξης που έχει ο ίδιος:

«Έχω πολλά περιθώρια εξέλιξης. Έχω πολλά ακόμα να μάθω. Έχω βελτιωθεί, αλλά πρέπει να δουλέψω και άλλο. Χρειάζεται να παίζω περισσότερο για να γίνω ακόμα καλύτερος. Προσωπικά, νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθώ στο επιθετικό – δημιουργικό κομμάτι. Το σκέφτομαι, το έχουμε συζητήσει με τον κόουτς και το δουλεύουμε. Προσπαθώ να παίζω μπροστά και να δημιουργώ».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

«Ο κόσμος ήταν μαζί μας. Μετά από κάθε δύσκολη στιγμή ήταν μαζί μας. Ήταν απλά συγκλονιστικός. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι μαζί μας και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους υποσχεθούμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πρόκριση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης