Στην ομοψυχία του Παναθηναϊκού, στη στήριξη που ένιωσε από τον κόσμο μέσα στη Λεωφόρο, αλλά και στο ότι δεν υπάρχουν φαβορί στον τελικό, παρά την εμπειρία του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εν όψει της τελικής «μάχης» για το Κύπελλο Ελλάδος (21/5, 22:00).

Γιοβάνοβιτς: Εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν υπάρχουν φαβορί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοια ματς. Εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΟΚ, τα τελευταία 4-5 χρόνια πρωταγωνιστεί, είναι πιο ψηλά από εμάς στο πρωτάθλημα και έχει κατακτήσει 4 φορές το Κύπελλο. Το πλεονέκτημά του είναι η εμπειρία του στο Κύπελλο. Εμείς είμαστε μια ομάδα με ενθουσιασμό και θέλουμε να καταφέρουμε στο τέλος να το πάρουμε. Δεν υπάρχουν μυστικά, σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, είναι μια ομάδα με πολύ καλό προπονητή, αλλά και εμείς είμαστε καλοί, αλλιώς δεν θα βρισκόμασταν εδώ», ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Για το αν ετοιμάζει εκπλήξεις, τόνισε: «Δεν έχουμε μυστικά με τον ΠΑΟΚ, έχουμε παίξει τέσσερις φορές μεταξύ μας. Σίγουρα δεν είναι παιχνίδι που μπορεί κάποιος να κάνει άλλες σκέψεις από αυτές που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν υπάρχουν μυστικά ως προς τον τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα μπορέσει να επιβάλει περισσότερο το παιχνίδι της για να κατακτήσει το Κύπελλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυνατό σημείο η ομοψυχία του Παναθηναϊκού»

«Το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού είναι η ομοψυχία, ο ενθουσιασμός, η καλή ομαδική λειτουργία. Αυτά είναι τα όπλα μας και, φυσικά, η πολύ μεγάλη διάθεση για ξεχωριστή διάκριση μετά από αρκετά χρόνια, που θα έχει τεράστια σημασία και για την ομάδα και για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που περιμένουν μετά από αρκετά χρόνια μια ομάδα που θα τους αντιπροσωπεύσει άξια στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς.

«Οι παίκτες μου με συγκίνησαν»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην κούραση που έχουν οι δύο ομάδες εν όψει του τελικού: «Για μένα το παιχνίδι της Τρίτης ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ είχε τα θέματά του το τελευταίο διάστημα. Σε κάποια παιχνίδι ηθελημένα και σε κάποια αναγκαστικά, έπρεπε να στοχεύσει συγκεκριμένα ματς. Από την άλλη, εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε τα πάντα σε κάθε ματς, καθώς, αν είχαμε κάποια απώλεια, θα είχαμε ζήτημα. Έπρεπε σε όλα τα ματς εμείς να παίξουμε με τη μέγιστη δυνατή ένταση. Το πρόγραμμα δεν ευνόησε την ομάδα μας, καθώς το ματς της Τούμπας ήταν το 4ο σε 10 μέρες. Εμείς την Τρίτη έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα ώστε να δώσουμε ανάσες στους παίκτες μας.

Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε τόσες δυσκολίες. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να στοχεύσει σε δύο ματς: Σε αυτό της Τρίτης και στον τελικό Κυπέλλου. Εμείς έναν μήνα στοχεύαμε σε κάθε ματς. Η καλύτερη προετοιμασία για τον τελικό θα ήταν να κατέβουμε την Τρίτη στην Τούμπα με πληρέστατη ομάδα και να διεκδικούσαμε τη δεύτερη θέση. (…) Ο ΠΑΟΚ μια χαρά κατέβηκε στο ματς με εμάς την Τρίτη. Εγώ είμαι χαρούμενους για τους ποδοσφαιριστές μου».

Όσον αφορά στους παίκτες είπε: «Οι παίκτες μου με συγκίνησαν, ουδείς έχει έρθει να με ρωτήσει για το μέλλον του. Είναι εξαιρετικά παιδιά και μπράβο τους. Θα πάμε αύριο στις 20:00 να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και ελπίζω να είμαστε εκείνοι που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Για το γεγονός πως έχει δώσει όραμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί μέσα στη χρονιά που υπήρχαν δυσκολίες, ο κόσμος στη Λεωφόρο μάς στήριξε. Το να πιστεύουν στην ομάδα τους είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, αυξάνει την πίεση προς εμάς. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουν ευχαριστημένοι και να χαίρονται που έρχονται στο γήπεδο για τα ματς. Είναι μεγαλύτερη η πίεση και οι ευθύνες μας. Νομίζω πως μας χρειάστηκε λίγος χρόνος, αλλά στο τέλος απολαύσαμε και τα ματς, αφού υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τον κόσμο, που έρχεται πολύς στο γήπεδο και είμαστε υπεύθυνοι για να τους κρατήσουμε δίπλα μας».

Για τα λόγια του προς τους παίκτες πριν τον τελικό: «Ήταν πολύ πιεστική χρονιά. Κάναμε αμέτρητες συζητήσεις με τους παίκτες, καθώς έπρεπε να αντέξουμε πολλά πράγματα. Έπρεπε να ανταποκριθούν σε πολλές προκλήσεις. Είμαι περήφανος για τους παίκτες, γιατί αυτοί είναι μέσα και αισθάνονται την πίεση. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς. Η ομοψυχία, η διάθεση για την επίτευξη στόχων είναι μερικά από τα στοιχεία που είναι τα όπλα μας και, φυσικά, η μεγάλη διάθεση για μια ξεχωριστή διάκριση που θα έχει μεγάλη σημασία για τους φιλάθλους για να δουν μια ομάδα που θα τους αντιπροσωπεύει στον αγωνιστικό χώρο».

Γιοβάνοβιτς: «Ο κόσμος στη Λεωφόρο μάς στήριξε»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε για τη στήριξη του κόσμου στη Λεωφόρο και την πίστη που έχουν στην ομάδα. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουν ευχαριστημένοι και να χαίρονται που έρχονται στο γήπεδο για τα ματς», ενώ τόνισε πως «χρειάστηκε λίγος χρόνος αλλά στο τέλος απολαύσαμε και τα ματς, αφού υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τον κόσμο, που έρχεται πολύς στο γήπεδο και είμαστε υπεύθυνοι για να τους κρατήσουμε δίπλα μας».

Για το γεγονός ότι έχει δώσει όραμα στον κόσμο: «Είμαι ικανοποιημένος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στη χρόνια παρότι υπήρχαν δύσκολες στιγμές, ο κόσμος στη Λεωφόρο μάς στήριξε. Το να πιστεύουν στην ομάδα τους είναι ένα όμορφο συναίσθημα, αλλά από την άλλη πλευρά αυξάνει την πίεση και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους. Μας χρειάστηκε λίγος χρόνος, αλλά νομίζω ότι στο τέλος απολαύσαμε τα παιχνίδια. Όταν χρειαστήκαμε τους οπαδούς μας, ήταν εκεί. Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για να τους κρατήσουμε δίπλα μας».

Όσον αφορά την ανανέωση συμβολαίου, τόνισε πως «η ανακοίνωση της συμφωνίας θα μπορούσε να είχε γίνε και δύο μήνες πριν. Το τυπικό μέρος αυτής της διαδικασίας δεν είναι κάτι που αλλάζει τη σκέψη ή τη συμπεριφορά μου. Όλοι μας ψάχνουμε καινούριες προκλήσεις, ξέρω πως ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια προπονητική πρόκληση για μένα».

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης