Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι οι «πράσινοι» έκαναν την αυτοκριτική τους και δούλεψαν τις αδυναμίες τους και πλέον περιμένουν αποτελέσματα.

«Ειλικρινά με το θέμα των διακοπών δεν ξέρω τι να πω. Σημαντικό είναι πως δουλέψαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας, είδαμε αρκετά εντός κι εκτός γηπέδου. Σαν ομάδα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε την εικόνα μας γιατί αυτή που είχαμε τελευταία δεν είναι αυτή που μας αρμόζει και εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να το αλλάξουμε. Έχουμε δείξει πως έχουμε τις δυνατότητες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στόχος είναι αυτό να συμβεί απ’ το επόμενο παιχνίδι», είπε ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα της Nova και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα φανεί την Κυριακή αν βρήκαμε τι φταίει για τα τελευταία αποτελέσματά μας… Είδαμε αρκετά πράγματα, συζητήσαμε αρκετά για να διορθώσουμε κάποιες καταστάσεις και το σημαντικό είναι πλέον πως όλοι αντιλήφθηκαν ότι αυτή η εικόνα δεν ήταν αυτή που μας αρμόζει κι όλοι θέλουμε να το αλλάξουμε».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού, ανέφερε: «Το είχα πει και συνεχίζω να το λέω. Πάντα έχεις κίνητρο όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, πάντα παίζεις για τη νίκη. Στόχος είναι να κάνουμε το 4×4 μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον Πανθρακικό: «Ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα που παίζει διαφορετικά, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Προσπαθεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του ανάλογα με τον αντίπαλο. Ξέρουμε πως θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν, αλλά το σημαντικό είναι εμείς να κάνουμε σωστά τα πράγματα και να ‘χουμε τον πρώτο λόγο. Όλα τα παιχνίδια μας είναι δύσκολα. Εγώ δεν έχω δει εδώ και δύο χρόνια κάποιον να μην παίζει για τη νίκη απέναντί μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας τόνισε: «Το σημαντικό είναι πως κάποια παιδιά νέα κάνουν ήδη προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Αυτό που λέω συνέχεια είναι ότι όταν θες να γίνεις καλύτερος, πρέπει να το δείχνεις με πράξεις στο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι κάποια παιδιά για τον Α ή Β λόγο δεν δείχνουν την ίδια διάθεση με πριν, αλλά συζητάμε να το λύσουμε. Το γεγονός ότι παίζαμε ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα απ’ τον Γενάρη και μετά έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση για κάποιους, αλλά είναι επαγγελματίες, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και έχω δείξει πως όποιος δουλεύει, επιβραβεύεται. Τα παιδιά απ’ την ακαδημία έρχονται με αυτή τη φιλοσοφία και το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δίνει και θα δίνει την ευκαιρία στους μικρούς να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Βέβαια σ’ αυτούς που δείχνουν πως το θέλουν, δουλεύουν και προσπαθούν σε διάρκεια κι όχι να το κάνουμε μία και δύο εβδομάδες και να νομίζουμε πως αρκεί να κάνουμε μια, δύο συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας…».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης