Συγκέντρωση και υπομονή θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη στην Τούμπα, όπως διαμήνυσε ο Γιάννης Αναστασιου στις δηλώσεις του εν όψει της μονομαχίας με τον ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Παράλληλα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην φρεσκάδα που δείχνουν οι «πράσινοι» στο μίνι πρωτάθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Σωτήρη Νίνη, που δείχνει αναγεννημένος στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:

Ο Παναθηναϊκός πάει από το καλό στο καλύτερο, που οφείλεται η φρέσκαδα και η ενέργεια στα πλέι οφ;

«Βασικά στην δουλειά. Υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει πλάνο. Είχαμε πει από πέρσι που είχαμε ξεκινήσει ότι βασικός μας στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα που να μπορεί να παίζει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν με την ίδια ένταση, στο ίδιο τέμπο και νομίζω ότι αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και δείχνουμε ακόμα και στο τέλος της σεζόν ότι έχουμε φρεσκάδα. Είναι όλα προϊόν δουλειάς, προγράμματος και το κυριότερο σωστής διαχείρισης της ομάδας».

Έχετε πλέον ένα βαθμολογικό αβαντάζ είναι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που κρατά την τύχη στα χέρια της για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League;

«Εντάξει έχουμε ένα προβάδισμα σημαντικό μεν αλλά από την άλλη στα πλέι οφ είναι τόσο κοντά τα παιχνίδια που θέλει προσοχή και με ένα άσχημο αποτέλεσμα ίσως τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν. Δημιουργούμε φάσεις, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αν διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας και την υπομονή μας στο παιχνίδι θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον οποίο τα έχετε πάει εξαιρετικά, είναι διαφορετικό παιχνίδι;

«Τελείως διαφορετικό απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, σε μια δύσκολη έδρα. Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας τουλάχιστον έχει άλλη ψυχολογία, παίζει διαφορετικά και απέναντι στον Παναθηναϊκό σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικός και δεδομένου ότι είναι ίσως η τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν να πλησιάσουν την πρώτη θέση, νομίζω ότι το κάνει από μόνο του το παιχνίδι αρκετά σημαντικό. Από την άλλη εμείς ξέρουμε τις δυνατότητες μας, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα κοιτάξουμε να τηρήσουμε την τακτική μας και το πλάνο μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του παιχνιδιού».

Το ματς που μπορεί να κριθεί και εάν θεωρείτε ότι είναι οδηγός η εμφάνιση της ομάδας σας στα προηγούμενα δυο παιχνίδια;

«Το ματς θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα και στην υπομονή που θα δείξουν οι ομάδες. Θα παίξει ρόλο ή τύχη, κάποιες φάσεις που θα δημιουργηθούν αν μπορέσεις και σημειώσεις γκολ πρώτος νομίζω θα έχεις και μεγάλο πλεονέκτημα. Το μεγαλύτερο στοιχείο για να πάρεις τη νίκη θα είναι η υπομονή».

Είναι το σημαντικότερο ματς των πλέι οφ;

«Κάθε ματς είναι σημαντικό. Τα ίδια λέγαμε για τον Αστέρα, το πρώτο ματς ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσεις καλά μετά αφού κερδίσαμε τον Αστέρα ήταν σημαντικό να κερδίσουμε τον Ατρόμητο για να έχει αξία αυτή η νίκη. Τώρα είναι σημαντικό να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Κάθε ματς είναι σημαντικό και νομίζω ότι αυτό που μας ξεχωρίζει σαν ομάδα είναι ότι αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια πάρα πολύ σοβαρά και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο».

Το παιχνίδι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία και για εσάς καθώς είναι το 100ο στον πάγκο σας, κάτι σπάνιο;

«Ούτε το σκέφτηκα. Είναι ωραίο όταν συμπληρώνεις αρκετά παιχνίδια στον πάγκο μιας ομάδας αλλά ειλικρινά είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί και που σκέφτομαι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως θα είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το σημαντικό παιχνίδι».

Στα τελευταία παιχνίδια ο Σωτήρης Νίνης δείχνει να πλησιάζει τα στάνταρ που είχε και στο παρελθόν;

«Το έχω πει από την αρχή ότι ο Σωτήρης είναι ένας παίκτης δημιουργικός και μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω σε αυτή τη θέση αλλά το σημαντικό ήταν να το πιστέψει ο ίδιος.  Το πιστεύει, δουλεύει, έχει υπομονή και το κυριότερο είναι τώρα που αρχίζει και βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό είναι σημαντικό για τον να παραμείνει ταπεινός, προσγειωμένος και να συνεχίσει την δουλειά με τον ίδιο ζήλο γιατί ο ίδιος το βίωσε αλλά όχι μόνο για τον ίδιο αλλά επειδή έχω πολλά νέα παιδιά στην ομάδα πολύ εύκολα φτάνεις στην κορυφή αλλά το δύσκολο είναι να διατηρηθείς. Και θα πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους και να δουλεύουν για να γίνονται καλύτεροι καθημερινά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης