Ως υποχρέωση χαρακτήρισε για τον Παναθηναϊκό την πρόκριση στους ομίλους του Εuropa League o Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με την Γκαμπάλα, σπεύδοντας πάντως να επισημάνει ότι κανένα ματς δεν είναι εκ των προτέρων εύκολο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα παιχνίδι πλέι-οφ δεν είναι εύκολο. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Είναι και θέμα τύχης που δεν είχαμε στο Μπακού. Είμαστε σε καλή ψυχολογία μετά την νίκη της Δευτέρας. Θέλουμε την νίκη, γιατί μόνο αυτή θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση»

 
Για την άποψη πως ο Παναθηναϊκός θα περάσει εύκολα: Δεν μπορώ να καταλάβω, παίζοντας ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό, ότι θα βάλουμε 3-4 γκολ. Θα είναι δύσκολο ματς, δεν θα είναι εύκολο. Δεν συμμερίζομαι την άποψη πως θα είναι εύκολο το ματς. Ξέρουμε πως είναι υποχρέωση μας να περάσουμε. Τα παιδιά προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να νικήσουμε. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς, δημιουργούμε ευκαιρίες. Στην Καμπάλα δεν τις κάναμε γκολ, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο και πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια και αύριο.
 
Για την τακτική αύριο που θα επιλέξει: Θα είναι αλλιώς η προσέγγιση μας. Εκεί θέλαμε να περιορίσουμε την Καμπάλα και να εκμεταλλευθούμε τους κενούς χώρους. Ήταν μια αρχή ενός σερί δύσκολων αγώνων και με δύσκολα ταξίδια. Ξημερώματα γυρίσαμε από Μπακού και Αγρίνιο δεν είναι εύκολο. Θα έχουμε άλλη προσέγγιση σίγουρα και θα το δείτε αύριο στο γήπεδο.
 
Για τις χαμένες ευκαιρίες: Είμαστε μια ομάδα που μας λείπει το εύκολο γκολ σε κάποια ματς που θα λύσει τα πόδια των παικτών. Έχουμε ικανούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θέλουν και αυτή την εύνοια της στιγμής. Το σημαντικό είναι πως είναι στις φάσεις, θα έρθουν και τα γκολ και είμαι σίγουρος. Για τον Μπεργκ και τον Καρέλη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, το θέμα είναι να πάρουμε γκολ και από τους άλλους, να έχουμε ποικιλία.
 
Για την Καμπάλα: Βλέποντας όλα τα ματς παίζουν το ίδιο στυλ. Περιμένω να παίξουν κάτι ανάλογο με το ματς στο Αζερμπαϊτζάν. Δεν νομίζω να έχουν μεγάλες διαφορές.
 
Για την κριτική του Τύπου: Προσωπικά καθόλου. Δεν διαβάζω. Είναι η δουλειά στο γήπεδο. Πάντα θα γράφονται πολλά. Θα χάσουμε την ουσία. Δουλέψαμε δύο συστήματα και με βάση την ποιότητα των παικτών μπορούμε να παίξουμε τα δύο συστήματα. Το 4-2-2-2 μας έδωσε πέρυσι λύσεις και στην Καμπάλα λειτούργησε σωστά τακτικά. Αν είχαμε βάλει γκολ, δεν θα είχαμε τέτοια συζήτηση. Χρειάζεται και τύχη το ποδόσφαιρο. Αυτό που μετράει για εμάς είναι τι φαίνεται στο γήπεδο.
 
Για τον Εσιέν: Θα πρέπει πρώτα να παίξει φιλικό. Να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτός κι ο Τελάντερ. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Θα υπάρξει ένας μαραθώνιος, δεν ξέρω αν λόγω εκλογών θα έχει διακοπή, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε έναν καλό προγραμματισμό.
 
Κοτσόλης: «Κρίσιμο ματς»
 
Ο Στέφανος Κοτσόλης από την πλευρά του επισήμανε: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα καθορίσει την συνέχεια μας. Σε όλα τα παιχνίδια τα πάντα κρίνονται από την δική μας απόδοση. Πρέπει να σεβαστούμε την Καμπάλα,, φυσικά δεν είναι καμία παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης