Ο Γιάννης Αναστασίου μια μέρα μετά την επιβλητική νίκη (4-0) του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα στην Τρίπολη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι στάθηκε στη μεγάλη προσήλωση που είχαν οι παίκτες του στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε υπομονή, είχαμε πειθαρχία και ξέραμε ότι αν είχαμε αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι μας και δεν δώσουμε την μπάλα εύκολα στον αντίπαλο καθώς σαν ομάδα πολλές φορές η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης ή ίσως η υπεροψία που έχουμε για τους εαυτούς μας, μας κοστίζει.
Ήμασταν πάρα πολύ προσηλωμένοι σε αυτό που κάναμε και συγκεντρωμένοι. Είχαμε πειθαρχία, υπομονή και όταν έχεις αυτά τα στοιχεία και το κυριότερο όταν πιστεύεις στις δυνατότητες σου και στον εαυτό σου νομίζω ότι έχεις όλα τα φόντα να πετύχεις θετικά αποτελέσματα κάτι που έγινε».

Ο αιφνιδιασμός τακτικά ενός προπονητή σε έναν αντίπαλο προπονητή είναι μια πρόκληση προκειμένου να βρείτε τις κατάλληλες κινήσεις μέσα στο γήπεδο, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, να τον εκπλήξει όπως κάνατε την Τετάρτη;

«Πάντα υπάρχει ένα πλάνο και ξέρουμε πως παίζει ο αντίπαλος και το κυριότερο τους παίκτες που έχουμε εμείς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και το κυριότερο τις δυνατότητες που έχουν γιατί το εύκολο είναι να πεις “βάλε αυτόν μέσα” δεν είναι εύκολο.

Έχει κάποια καθήκοντα όταν έχουμε την μπάλα και πολλά περισσότερα όταν δεν έχουμε την μπάλα. Το κυριότερο είναι ότι κάθε προπονητής έχει ένα πλάνο και από εκεί και πέρα είναι η άμεση προσαρμογή στο πλάνο του αντιπάλου και όλο αυτό είναι καθαρά θέμα των παικτών.

Γιατί σίγουρα ο κάθε προπονητής κοιτάζει να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του. Αλλά το θέμα είναι πως ανταποκρίνονται οι παίκτες και πως εμπνέονται και πιστεύω ότι οι παίκτες μας την Τετάρτη είχαν τρομερή προσήλωση και το κυριότερο πιστέψανε ότι μπορούσαν να κερδίσουν τον Αστέρα και το έδειξαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σταθούμε λίγο σε δυο παίκτες αν και δεν σας αρέσει να μιλάτε μεμονωμένα, ο ένας είναι ο Καρέλης και η απίστευτη βελτίωση αυτά τα δυο χρόνια και ο άλλος ο Κουτρουμπής που έπαιξε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, αυτόν του αμυντικού χαφ, σας άφησε ικανοποιημένο;

«Όπως είπατε δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες μεμονωμένα. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και το κυριότερο αυτό που έχουμε πει ότι ο στόχος μας είναι να εξελίξουμε νέους ποδοσφαιριστές για να παραμένει ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.

Όλα τα παιδιά που έπαιξαν με τον Αστέρα και αυτοί γενικά που έχουν αγωνιστεί τη φετινή σεζόν έχουν κάνει πρόοδο και τους έχω πει: “Όποιος δουλεύει και προσπαθεί και έχει διάθεση να γίνει καλύτερος, είμαστε εδώ για να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο και να του δώσουμε τη δυνατότητα να παίξει και να εξελιχθεί.

Όποιος νομίζει ότι είναι καλός και ότι παίζοντας κάποια παιχνίδια, ότι φτάνει αυτό και δεν συνεχίζει να δουλεύει θα είναι πολύ δύσκολο να παίξει στην ομάδα γιατί η απόσταση θα μεγαλώνει από τους υπόλοιπους” και τουλάχιστον μπορώ να πω ότι έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών, όλοι προσπαθούν, όλοι έχουν καταλάβει τον στόχο, τη σημασία του να δουλεύουν καθημερινά και να προσπαθούν.

Για τον Κουτρουμπή θα ήθελα να μιλήσω συγκεκριμένα. Έπαιξε σε μια θέση διαφορετική αλλά είναι ένα παιδί που έχει προσόντα, έχει στοιχεία, έχει δυνατότητες. Πολλές φορές ίσως η νοοτροπία του δεν τον αφήνει να κάνει το βήμα παραπάνω. Για αυτό συζητάμε και νομίζω ότι γενικά η εικόνα του το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και όταν καταλαβαίνει και ο ίδιος τι δυνατότητες έχει και τι μπορεί να κάνει, νομίζω του ανήκει όλο το μέλλον.

Το σημαντικό όμως είναι να μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, την δουλειά μας και να κοιτάζουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Και τουλάχιστον τα παιδιά θα έλεγα ότι το έχουν αντιληφθεί αυτό και αυτοί που το αντιλαμβάνονται ποιο γρήγορα φαίνεται και με την απόδοση τους και την προσπάθεια τους στο γήπεδο».

Έχετε ρόλο οδηγού στα πλέι οφ από την πρώτη αγωνιστική, έχετε τον πρώτο λόγο;

«Υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια αρκετά δύσκολα και με μια νίκη εκτός έδρας ή με ένα άτυχο αποτέλεσμα εντός έδρας τα πράγματα μπορεί να ανατραπούν. Το σημαντικό για εμάς είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα, με την ίδια νοοτροπία και αυτό που είπα πως ήταν μια νίκη σημαντική στον Αστέρα αλλά θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία αν κερδίσουμε την Κυριακή και ο στόχος μας είναι να είμαστε προσηλωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής, το παιχνίδι με τον Αστέρα τελείωσε και όλη μας η προσοχή και η συγκέντρωση είναι στο παιχνίδι της Κυριακής».

Επόμενη αποστολή το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο εκεί όπου ο Παναθηναϊκός δείχνει ένα ακόμα πιο δυνατό πρόσωπο. Διαφορετικός και ο αντίπαλος, τι περιμένετε;

«Περιμένω ένα παιχνίδι που θα είναι δύσκολο με δεδομένο ότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που αμύνεται πάρα πολύ, με πάρα πολλούς παίκτες και κοιτάνε να φύγουν καλά στην κόντρα, οπότε θα είναι σημαντικό για εμάς να μην δώσουμε τους χώρους στον Ατρόμητο να επιτεθεί και από την άλλη να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες και τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε να κοιτάξουμε να τις τελειώσουμε».

Πρέπει πλέον να κάνει και παιχνίδι κατοχής ο Παναθηναϊκός, αυτό σας επηρεάζει;

«Όχι καθόλου, αυτός είναι ο στόχος και αυτό είναι το παιχνίδι μας. Σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια λόγω των χαρακτηριστικών των παικτών που έχουμε διαθέσιμους και παράλληλα με τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος μερικές φορές προσπαθούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο, είτε με το παιχνίδι μας, είτε με την τακτική μας προσήλωση. Σίγουρα εντός έδρας είναι διαφορετικά τα παιχνίδια αλλά σαν στόχο έχουμε πάντα τη νίκη και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης