Για έλλειψη προσωπικοτήτων και ηγετών στην ομάδα του έκανε λόγο ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά την αγχωτική νίκη με 1-0 επί του Πλατανιά, όπου σημειωτέον αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεύτερο ματς εντός έδρας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε βαθμούς και θα μας έβαζε δύσκολα με την άμυνά της. Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι υπομονής. Ξέραμε ότι από τα προηγούμενα παιχνίδια υπήρχε μια διάθεση ότι θα νικούσαμε εύκολα. Δεν θα είναι κάθε ματς τόσο εύκολο. Προηγηθήκαμε, ο Πλατανιάς δεν έκανε ούτε φάση. Δεν παίξαμε καλά, το γνωρίζουμε. Υπήρχε τρομερή πίεση και άγχος για τα παιδιά και συνεχίζουμε».

Για το γεγονός ότι δεν έβγαλε φάσεις ο Παναθηναϊκός παρά το ότι υπήρχαν χώροι στην επανάληψη: «Υπήρχε άγχος και φαινόταν. Θα μπορούσε να γίνει το 2-0, είχαμε την φάση του Μπεργκ, του Καλτσά, του Αμπέντ στο τέλος. Χρειάζεται υπομονή. Είχαν άγχος τα παιδιά και φαινόταν αυτό. Η πίεση που υπήρχε. Στις κακές ημέρες το σημαντικό είναι να μπορείς να κερδίζεις. Δεν ήταν καλή μέρα ποδοσφαιρικά. Κρατάμε την νίκη. Έχει τύχει και στο παρελθόν. Συνεχίζουμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε».

Για την πίεση και το αν είναι κομβικό το ματς με την Ξάνθη: «Κάθε ματς είναι κομβικό και κρίσιμο. Υπήρχαν ματς και παλιά, για παράδειγμα με την Νίκη Βόλου, νικήσαμε 1-0 με πολύ κακή απόδοση. Σίγουρα είναι κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν και τα θέλουμε καλύτερα. Με την ψυχολογική πίεση που υπάρχει μερικές φορές είναι δύσκολο. Δεν έχουμε μέσα τους ηγέτες, τους παίκτες με προσωπικότητα που θα φέρουν την ηρεμία. Σαν ομάδα προσπαθούμε όλοι μαζί να δουλεύουμε για να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα. Οι ομάδες δεν χτίζονται από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή. Η ομάδα κερδίζει και χωρίς να παίζει καλά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την είσοδο του Τριανταφυλλόπουλου στο τέλος του ματς: «Ήταν για λόγους τακτικής. Έπαιξαν με δύο επιθετικούς και θα έπρεπε να κάνουμε την αλλαγή. Εκείνη την στιγμή προείχε να διασφαλίσουμε το μηδέν πίσω».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης