Μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο στο γήπεδο αγωνίζεται με καρδιά… 20άρη.

Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος πραγματοποιεί για ακόμη μία χρονιά εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, βοηθώντας τους Πειραιώτες με τη μεγάλη του κλάση, όπως συνέβη άλλωστε και στο Αγρίνιο, με την υπέροχη ασίστ του στον Ελ Αραμπί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος άσος, μιλώντας στη NOVA, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στους «ερυθρόλευκους», ενώ αναφερομενος στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να αγωνιστεί με συγκέντρωση στην Τούμπα, προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ασίστ που έβγαλε πέφτοντας στον Ελ Αραμπί: «Έχω κάνει αρκετές ασίστ στην καριέρα μου, αλλά αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες. Θυμάμαι πως ήταν ο Βρουσάι στην πλάτη μου, έχασα την ισορροπία μου, αλλά παρότι έπεσα προσπάθησα να δώσω την πάσα στον Ελ Αραμπί και μπήκε το γκολ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σχόλιο που ξεχώρισε για την ασίστ που έδωσε: «Όλοι έλεγαν πόσο δύσκολη ήταν η πάσα. Ευτυχώς ήταν ο Γιουσέφ εκεί και σκόραρε. Τα σχόλια αφορούσαν στη δυσκολία της ασίστ».

Για το πάθος που έχει με το ποδόσφαιρο: «Πραγματικά νιώθω πάθος και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Πολύς κόσμος πιστεύει πως όλα τελειώνουν όταν φτάνεις τα 33 ή 34, αλλά για μένα δεν ισχύει αυτό. Συνεχίζω να νιώθω καλά, αγαπώ αυτό που κάνω, ήξερα πως θα επανέλθω από τον τραυματισμό και έχω πολλά να κερδίσω ακόμη σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό μου ρυθμό. Θα συνεχίσω να δουλεύω. Επίσης αγαπώ πολύ τον σύλλογο, νιώθω σημαντικός για την ομάδα με την ποιότητα και την εμπειρία μου και έχω πολλά να δείξω ακόμη. Θέλω να είμαι το παράδειγμα για τους νεότερους και να μαθαίνουν οι μικρότεροι από μένα. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή με τον Ολυμπιακό, με τους φιλάθλους, είμαι ο αρχηγός κι αυτό είναι τιμή και ευθύνη. Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με την όρεξη, την πίστη, την προσπάθεια, την προπόνηση και την αφοσίωση σε αυτό που κάνεις».

Για το αν θα μείνει τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό: «Αν ρωτάτε μόνο εμένα, νιώθω πάρα πολύ καλά και θα ήθελα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως έχω πολλά ακόμη να προσφέρω, είμαι καλά στην Αθήνα, στις προπονήσεις, είμαι σε καλή φόρμα και θέλω πολύ να βρίσκομαι στην ομάδα. Όμως δεν είμαι ο μόνος που αποφασίζει γι’ αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δηλώσω πως αγαπώ πολύ τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα, απολαμβάνω τη ζωή στην Αθήνα, είμαι πολύ ευτυχισμένος και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και το μυαλό μου είναι εκεί, αλλά θα ήμουν πολύ ευτυχής αν η περιπέτειά μου στον Ολυμπιακό συνεχιζόταν».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα παιχνίδι πάθους, όπως κάθε ντέρμπι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να παίξουμε με εξυπνάδα, να υπερασπιστούμε την τιμή μας. Είμαστε δέκα βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα. Χρειάζεται ένταση, όρεξη και συγκέντρωση. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι ένα σημαντικό ματς για μας για πολλούς λόγους και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης