Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη που πέτυχε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ τόνισε ότι με το 3-2 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Κατά πόσο ήταν ρίσκο το να αλλάξετε τερματοφύλακα και κατά πόσο αυτό το ροτέισον στον «άσο» θα συνεχιστεί;
«Δεν το θεωρώ μεγάλο ρίσκο, διότι παίζουμε δύο ματς μέσα στην εβδομάδα, είχαμε έξι μήνες να παίξουμε δύο ματς μέσα σε μία εβδομάδα. Οπότε δεν θεωρώ ότι εμπεριείχε πολύ ρίσκο. Από εκεί και πέρα βλέπω τα παιχνίδια ξεχωριστά και κάθε φορά θα κρίνω τι πρέπει να κάνω σε κάθε περίπτωση».

-Στην αρχή του β’ μέρους η ομάδα σας μπήκε δυνατά και κατά πόσο οι αλλαγές που έγιναν και κυρίως αυτή του Τσέτρσι έριξε τον ρυθμό;
«Δεν συμφωνώ με αυτό, θεωρώ ότι σε όλο το ματς είχε πολλές ευκαιρίες η Ατλέτικο. Ο Ολυμπιακός ήταν δυνατός, πήρε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που θα τον βοηθήσει στο υπόλοιπο της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα ανταποκριθούμε».

-Τι έκανε τόσο καλά ο Ολυμπιακός και τι δεν έκανε η ομάδα σας;

«Εκείνο που έκρινε το παιχνίδι ήταν η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια την οποία είχε ο Ολυμπιακός και όχι εμείς».

-Χθες στη συνέντευξη Τύπου είχατε πει ότι το σημερινό ματς θα ήταν το δυσκολότερο. Ειλικρινά είχατε φανταστεί ποτέ ότι θα πετυχαίνατε δύο γκολ και στο τέλος θα χάνατε το παιχνίδι;
«Φυσικά αφού η αντίπαλη ομάδα πέτυχε τρία γκολ. Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο το ματς και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος και του δίνει πολλές πιθανότητες για το μέλλον του στη διοργάνωση για την πρόκριση. Για εμάς τα πράγματα περιπλέκονται γιατί παίζουμε με την Γιουβέντους στο επόμενο ματς. Σημαντικό για τον Ολυμπιακό που νίκησε και μάλιστα την Ατλέτικο Μαδρίτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Κατά πόσο είναι σπάνιο το γεγονός ότι η ομάδα σας δέχεται τρία και βάζει δύο γκολ. Πώς το αξιολογείτε αυτό;
«Προφανώς πρόκειται για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Το καλό, αν μπορούμε να το πούμε «καλό», είναι ότι βάλαμε δύο γκολ και αυτό μας δίνει κάποιες πιθανότητες σε περίπτωση που κριθεί η πρόκριση με τον Ολυμπιακό στο goal average. Εκεί που χάθηκε το ματς ήταν σε συγκεκριμένες φάσεις. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί ήταν πολύ καλά δουλεμένος ειδικά στο πρώτο γκολ. Στο δεύτερο είχε συνοχή και στο τρίτο η κίνηση ήταν πολύ καλή. Όταν χάνεις κατά τη διάρκεια του ματς ψάχνεις τρόπο να δεις πώς θα αντιδράσεις. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».

-Κατά πόσο αυτό το αποτέλεσμα καθορίζει εν πολλοίς την εξέλιξη του ομίλου και πόσο θα επηρεάσει την ομάδα σας; Το ματς με την Γιουβέντους είναι τελικός;

«Προφανώς, η ομάδα που κέρδισε πλασάρεται πολύ καλύτερα όσον αφορά στο μέλλον του ομίλου. Το ίδιο ισχύει και για την Γιουβέντους. Αυτό μας γεμίζει με ευθύνες. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να καθορίσουμε συγκεκριμένα τα βήματά μας στο μέλλον γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο. Μην βιαζόμαστε όμως, μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, έχει ακόμα δρόμο, αλλά όταν κερδίζεις το πρώτο ματς στην έδρα σου έχεις πολλές πιθανότητες να προκριθείς».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης