Παρών στο δικαστήριο ο Βαλμπουενά για τη δίκη του Μπενζεμά - «Περιμέναμε έξι χρόνια και δεν ήταν εδώ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 17:07
Παρών στο δικαστήριο ο Βαλμπουενά για τη δίκη του Μπενζεμά - «Περιμέναμε έξι χρόνια και δεν ήταν εδώ»

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση στο Παρίσι της υπόθεσης εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά το 2015, για τον οποίο κατηγορείται ο Καρίμ Μπενζεμά.

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποκίνησε τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας και άσο, πλέον, του Ολυμπιακού να πληρώσει τρία άτομα τα οποία τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ότι θα αποκαλύψουν οπτικοακουστικό υλικό, σεξουαλικού περιεχομένου, με εκείνον πρωταγωνιστή.

Ο Βαλμπουενά έφτασε το πρωί στο δικαστήριο, όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη, ενώ ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι απών και θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του.

O παίκτης του Ολυμπιακού έφτασε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να κρατήσει τρεις ημέρες, ενώ μαζί με τον σταρ της «Βασίλισσας» κατηγορούνται άλλοι τέσσερις άνδρες.

Ο Μπενζεμά χαρακτηρίζει φάρσα την όλη υπόθεση και έχει συγκρουστεί με αρκετούς Γάλλους πολιτικούς που είχαν απαιτήσει την εκδίωξή του από την εθνική ομάδα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ντιντιέ Ντεσάμπ, να παίρνει την απόφαση να τον επαναφέρει στους «τρικολόρ» στο πρόσφατο EURO. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπενζεμά μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως πέντε ετών και πρόστιμο μέχρι 75.000 ευρώ.

O Βαλμπουενά μετά το τέλος της απολογίας του εξέφρασε τη δυσφορία του για την απουσία του Καρίμ Μπενζεμά από το δικαστήριο, τονίζοντας: «Η υπόθεση μεταξύ του Μπενζεμά και εμένα έτρεχε για έξι χρόνια. Όλοι ήταν εδώ, εκτός από τον Μπενζεμά. Περιμέναμε για έξι χρόνια - είναι πολύ κακό αυτό. Εγώ εδώ είμαι. Δεν έχει σημασία πόσο παλιά είναι η υπόθεση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 17:26