Διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με πέντε γκολ (τα τέσσερα εξ’ αυτών σημειώθηκαν στο πρώτο 12λεπτo) και αρκετές συγκινήσεις, ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη την Τετάρτη στην Τούμπα.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 3-2, με το συγκεκριμένο σκορ πάντως να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση, εν όψει του αγώνα ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χασάν μόλις στο 3’ (σε αυτήν τη φάση ο Βαλμπουενά ήταν εκτεθειμένος πριν κάνει τη σέντρα) και ο Γκιγιέρμε «πάγωσαν» δις την Τούμπα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση σε διάστημα δύο λεπτών, χάρη σε τέρματα των Πέλκα (10’) και Μίσιτς (12’), με τον πρώτο μάλιστα να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 69’, γέρνοντας την πλάστιγγα του ματς προς τη μεριά των «ασπρόμαυρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη εντός των τειχών ήττα για τους Πειραιώτες την εφετινή περίοδο. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΠΑΟΚ, λόγω αποβολής του Γιαννούλη στο 85′.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Βιεϊρίνια, που τελικά έμεινε εκτός αποστολής, λόγω ενοχλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Γιαννούλη, Μιχάι, Ίνγκασον και Μάτος.

Από εκεί και πέρα, στο χώρο της μεσαίας γραμμής πήραν θέση οι Μαουρίσιο – Μίσιτς, στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Ελ Καντουρί και Πέλκας με τον Μπίσεσβαρ να είναι πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον 17χρονο Τζολάκη, κάτω από τα γκολπόστ, λόγω του τραυματισμού του Σα (ο Αλεν είναι επίσης στα… πιτς), ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι στην κορυφή της επίθεσης των Πειραιωτών ξεκίνησε ο Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Το δίδυμο των στόπερ αποτελείτο από τους Σισέ και Σεμέδο, στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Ομάρ και Τσιμίκας, με τους Μπουχαλάκη, Καμαρά και Γκιγιέρμε να είναι στο κέντρο και τους Βαλμπουενά και Μασούρα να ξεκινούν στις δύο πτέρυγες.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, παγώνοντας την Τούμπα.

Πιο συγκεκριμένα μόλις στο 3ο λεπτό ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και, μετά την ασθενή απόκρουση του Πασχαλάκη, ο Αιγύπτιος πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (αν και η φάση εξετάστηκε από το VAR φαίνεται ότι ο Βαλμπουενά είναι εκτεθειμένος πριν κάνει τη σέντρα).

Τα πράγματα όμως έγινε ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους, καθώς δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 8′ μετά από ωραία συνεργασία των Βαλμπουενά και Τσιμίκα και την εξαιρετική σέντρα του δεύτερου ο Γκιγέρμε σκόραρε από κοντά με κεφαλιά-ψαράκι.

Η απάντηση των γηπεδούχων ωστόσο ήταν άμεση. Οι παίκτες του Φερέιρα, παρά τη ψυχρολουσία του 0-2, όχι μόνο μείωσαν, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε διάστημα μόλις δύο λεπτών!

Στο 10′ μετά το γύρισμα του Γιαννούλη και το κακό διώξιμο του Σισέ προ του Άκπομ ο Πέλκας επωφελήθηκε και από κοντά μείωσε για τον «δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος έφτασε στο 2-2 στο 12′ με ωραίο μακρινό σουτ του Μίσιτς.

Μετά τη «βροχή» των γκολ στο πρώτο 12λεπτο οι δύο ομάδες κυνήγησαν κι ένα τρίτο τέρμα στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου 45λέπτου. Εντούτοις οι Πασχαλάκης και Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β’ μέρους ανήκε στον Ολυμπιακό, με τον Σισέ να πιάνει μία κεφαλιά στο 49′ στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί του Πασχαλάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σενεγαλέζος αμυντικός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Χασάν σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Αιγύπτιος ήταν εκτεθειμένος.

Στο 68ο λεπτό ο Σεμέδο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε την παράβαση, με τον Πέλκα να νικά από την «άσπρη βούλα» τον Τζολάκη, που έπεσε στη σωστή γωνία, κάνοντας το 3-2 για τους Θεσσαλονικείς.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, απειλώντας στο 76′ με την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, η οποία όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη, που έδιωξε με γροθιές την μπάλα.

Στο 87ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Γιαννούλης αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ που έκανε τον Ραντζέλοβιτς, τη στιγμή που ο Σέρβος έβγαινε στην αντεπίθεση από τα αριστερά. 

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι. Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη σε ένα παιχνίδι που «στράβωσε» γι’αυτούς με το… καλημέρα, αποκτώντας έτσι μικρό προβάδισμα για την πρόκριση, εν όψει του επαναληπτικού στο Καραϊσκάκη, όπου θα πάνε να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ.

Κίτρινες: Μίσιτς, Μάτος, Πέλκας, Μαουρίσιο – Σισέ, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Καμαρά

Kόκκινες: Γιαννούλης

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Ινγκασον, Μιχάϊ, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Πέλκας (81′ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89′ Εσίτι), Ακπόμ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Τσιμίκας, Σεμέδο, Σισέ, Ελαμπντελαουί (70′ Γκασπάρ), Καμαρά (86′ Ελ Αραμπί), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (77′ Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης