Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των «αιωνίων», που διεξήχθη την Κυριακή στη Λεωφόρο, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έμειναν στο… μηδέν (0-0), στο μεταξύ τους μπρα-ντε-φερ, για την 18η αγωνιστική της Super League, το οποίο ήταν φτωχό σε φάσεις και θέαμα.

Οι «πράσινοι» έκαναν το παιχνίδι τους, βάζοντας τους Πειραιώτες σε θέση άμυνας σχεδόν σε όλο το ματς, ωστόσο οι πρωταθλητές κατάφεραν να μην απειληθούν από τους γηπεδούχους, φεύγοντας έτσι με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «άντρο» του «τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός είναι εννέα βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 10 από την ΑΕΚ. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός με 27 πόντους παραμένει συγκάτοικος στην τέταρτη θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Ηπειρώτες. 

 

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο ντέρμπι σε σχηματισμό 4-3-3, με βασικό τον Μακέντα, ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα, αντί του ανέτοιμου Καρλίτος.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπρινιόλι, ενώ στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Κώτσιρας. Στο κέντρο ήταν οι Πέρεθ, Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο, στα δύο φτερά της επίθεσης ήταν οι Παλάσιος (αριστερά) και Αϊτόρ (δεξιά), με τον Μακέντα μοναδικό προωθημένο.

Στον αντίποδα ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τρεις στόπερ, σε σχηματισμό 3-4-3, με τον Τικίνιο να ξεκινάει βασικός στην επίθεση αντί του Ελ Αραμπί.

Στο τέρμα βρισκόταν ο Βατσλίκ, με τον Μανωλά να κάνει ντεμπούτο στην ενδεκάδα όντας ο ένας εκ των τριών κεντρικών αμυντικών, με τους Παπασταθόπουλο και Μπα να είναι οι άλλοι δύο.

Οι Λαλά (δεξιά) και Ρέαμπτσουκ (αριστερά)  ήταν τα δύο μπακ-χαφ, με τους Εμβιλά και Καμαρά να παίρνουν θέση στο κέντρο. Οι Μασούρας και Ρόνι Λόπες ήταν στα «φτερά», ενώ, όπως προαναφέραμε ο Τικίνιο, ήταν στην αιχμή του «ερυθρόλευκου δόρατος».

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουν παιχθεί ποτέ σε ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη όρεξη, αλλά με εξαίρεση ένα φάουλ σε πλεονεκτική θέση που… σπατάλησε ο Τικίνιο στο 7΄, σουτάροντας πάνω στο τείχος, δεν πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Μπρινιόλι. Μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και φάνηκαν πιο… φιλόδοξοι επιθετικά, χωρίς να μπορούν όμως να δημιουργήσουν από τον άξονα.

Η μοναδική τους καλή φάση στο πρώτο μέρος ήρθε από μία πλαγιοκόπηση και σέντρα του Χουανκάρ στο 41΄, με τον Μακέντα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η επιθετική ανυπαρξία των δύο ομάδων υποχρέωσε τους προπονητές τους να κάνουν αλλαγές στην ανάπαυλα. Ο Μαρτίνς άλλαξε σχήμα, περνώντας στο ματς τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Τίκινιο (αντικαταστάθηκε ο Ρόνι Λόπες), ενώ ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε σέντερ-φορ, με τον Ιωαννίδη να παίρνει τη θέση του Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιο δραστήριος, χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να πλησιάσουν έστω την αντίπαλη περιοχή, ακόμη και μετά την είσοδο στο ματς του Βαλμπουενά. Λίγο αργότερα, ο Αϊτόρ αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων, αφήνοντας τη θέση του στον Βιτάλ.

Στο 77΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο του Ρέαμπτσιουκ στον Παλάσιος, αλλά ο Πολωνός διαιτητής Παβέλ Ρατσκόφσκι δεν υπέδειξε κάτι, ούτε υπήρξε παρέμβαση από τον VAR (άλλωστε η μονομαχία φάνηκε να γίνεται εκτός μεγάλης περιοχής).

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα κύλησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, αλλά να στερείται ιδεών κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, αν και η απόδοσή του πρέπει να προβλημάτισε πολύ τον Μαρτίνς.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0

Κίτρινες: Μπα (Ολυμπιακός), Μασούρας (Ολυμπιακός), Βιγιαφάνιες (Παναθηναϊκός), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Καμαρά (Ολυμπιακός)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (81΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66΄ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (46΄ Ιωαννίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα, Λαλά (66΄ Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Λόπες (46΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85΄ Βρουσάι)

Oι παίκτες του Παναθηναϊκού κρατούν τη φανέλα του Τζαβίδα, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης