Μαρτίνς: «Εκτός λόγω κορωνοϊού οι Μπα και Σουντανί, είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Πόρτο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020, 21:25
Μαρτίνς: «Εκτός λόγω κορωνοϊού οι Μπα και Σουντανί, είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Πόρτο»

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν οι Μπα και Σουντανί, όπως επιβεβαίωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο, που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο «Ντραγκάο», για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σε ερώτηση γιατί δεν ταξίδεψαν στην Πορτογαλία οι δύο ποδοσφαιριστές ο τεχνικός των Πειραιωτών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Μπα και Σουντανί έμειναν στην Αθήνα λόγω κορωνοϊού. Εδώ και δύο μέρες είναι θετικοί στο τεστ που έκαναν και γι' αυτό έμειναν πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός λόγω κορωνοϊού είναι και ο Καμαρά, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον Covid-19 πριν τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Μαρσέιγ.

Από εκεί και πέρα ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι παίκτες του είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον αγώνα με τους «δράκους», χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, θετικό το γεγονός ότι η αναμέτρηση θα γίνει παρουσία -περιορισμένου αριθμού- θεατών.

Αναλυτικα οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις όταν βγήκε η Πόρτο στο δρόμο του Ολυμπιακού, μιας και το είχατε προβλέψει. Κι επίσης, επειδή γνωρίζετε πολύ καλά την Πόρτο, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα στο Ντραγκάο;

«Θέλω να κάνω μία διευκρίνιση. Εχω μάθει ότι κάποια απάντησή μου μεταφέρθηκε λανθασμένα στον πορτογαλικό Τύπο. Έχει κυκλοφορήσει ότι είπα πώς ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Δεν έχω πει αυτό. Υπάρχουν τρεις δυνατές ομάδες, ο Ολυμπιακός, η Πόρτο και η Μαρσέιγ. Είναι άξιες ομάδες να περάσουν στην επόμενη φάση. Στον Τύπο δεν είχε αναγνωριστεί η αξία του Ολυμπιακού και δεν εννοώ τα ελληνικά ΜΜΕ που αναγνωρίζουν την αξία του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η πρώτη διευκρίνιση που θα ήθελα να κάνω. Όσον αφορά στο αυριανό ματς, το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, ισορροπημένο και μοιρασμένο όπως με τη Μαρσέιγ. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά νομίζω ότι έχουμε να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα με καλή ποιότητα και καλό προσανατολισμό και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο».

Δεδομένου ότι γνωρίζετε την Πόρτο και τον Κονσεϊσάο, πώς περιμένετε να εμφανιστεί ο αντίπαλός σας;

«Θα παίξει επιθετικά, είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει διαφορετικά συστήματα. Εμείς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, είτε έχοντας απέναντι ένα σύστημα με τρεις αμυντικούς, είτε με 4-4-2. Οι παίκτες μας έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Θα υπάρξουν στιγμές που η Πόρτο θα είναι ανώτερη και άλλες στιγμές που θα είμαστε εμείς. Θα είναι ισορροπημένο ματς και θα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Αύριο θα παίξετε μετά από πολλούς μήνες σε ένα γήπεδο με πολύ κόσμο. Αποτελεί αυτό βοήθεια για την Πόρτο;

«Δεν το βλέπω έτσι, βλέπω πολύ θετικά το γεγονός ότι θα έχει φιλάθλους το γήπεδο. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται να έχει πάθος και αυτό θα βοηθήσει τις δύο ομάδες. Έχουμε παίξει σε έδρες με πολύ κόσμο και έχουμε ανταποκριθεί. Είμαστε έμπειροι και δεν μπορούμε να δυσκολευτούμε από την ατμόσφαιρα».

Πώς κρίνετε την απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας να μην γίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την απόφαση της ομοσπονδίας, αλλά με το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε την Πέμπτη στην Ευρώπη. Εμείς την Τρίτη έχουμε το ματς εδώ με την Πόρτο και έτσι δεν μπορούσε να γίνει το ματς Σάββατο ή Κυριακή. Εχει να κάνει με τους κανονισμούς της UEFA και όχι της ελληνικής ομοσπονδίας. Όσον αφορά στην προετοιμασία του παιχνιδιού μας, το γεγονός ότι δεν είχαμε παιχνίδι το Σαββατοκύριακο, πράγματι μας βοήθησε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ευκαιρία να κάνει προετοιμασία. Έλειπαν πολλοί παίκτες μας τις προηγούμενες μέρες και υπό αυτή την έννοια μας βοήθησε».

Ο Μπρούμα που είναι εδώ, είναι σε θέση να βοηθήσει. Κι επίσης, για ποιο λόγο οι Μπα και Σουντανί έμειναν στην Αθήνα;

«Ο Μπρούμα είναι εδώ και μπορεί να βοηθήσει. Οι λόγοι για τους οποίους οι Μπα και Σουντανί έμειναν στην Αθήνα ήταν λόγω κορωνοϊού. Εδώ και δύο μέρες είναι θετικοί στο τεστ που έκαναν και για αυτό έμειναν πίσω».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020, 21:55