Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σισέ, ο οποίος, αν και αμυντικός, πέτυχε δύο γκολ (!), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από το Ηράκλειo, κάμπτοντας την αντίσταση του εξαιρετικά φορμαρισμένου ΟΦΗ.

Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με ανατροπή 3-1 των Κρητικών στο «Θ. Βαρδινογιάννης», αυξάνοντας στους εννέα βαθμούς τη διαφορά τους από την ΑΕΚ, η οποία την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο σπουδαίο αθηναϊκό clasico.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον Σισέ (24′, 49′) σκόραρε για τον Ολυμπιακό και ο Λόπες (60′), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα στο 16′ με τον Διαμαντή.

 

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ καλύτερα από τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά για να κλέψουν και να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Επασί, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δεν άργησε να απειλήσει.

Από το λάθος γύρισμα του Μπα στο 12΄, ο Καστάνιος προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Βατσλίκ είχε καταλάβει τον κίνδυνο και με αυτοθυσία απεσόβησε τα χειρότερα. Στο 16΄, όμως, από το κόρνερ που εκτελέστηκε και το «τσαφ» του Λόπες στην προσπάθειά του ν΄ απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Διαμαντή ο οποίος με αριστερό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Το γκολ αφύπνησε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν την κατοχή της μπάλας κι άρχισαν να πιέζουν. Στο 21΄ η πρώτη προσπάθεια ν΄ απειλήσει η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε τον Αγκιμπού Καμαρά να σουτάρει άουτ, ενώ στο 23΄ ο Επασί έκανε τεράστια απόκρουση στο κοντινό σουτ του Λόπες που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό δεν άργησε. Από τη σέντρα του Εμβιλά στο 24΄ ο προωθημένος Σισέ με καρφωτή άπιαστη κεφαλιά άφησε… άγαλμα τον Επασί για το 1-1. Παρότι οι Πειραιώτες είχαν πάρει… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν απείλησαν άλλη φορά στην εστία των Κρητών, που από την πλευρά τους κοίταξαν περισσότερο να οργανωθούν αμυντικά, παρά να «ψάξουν» το δεύτερο γκολ.

Με γκολ… από τ΄ αποδυτήρια (49΄) ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σισέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «υπέγραψε» την ανατροπή του σκηνικού, αυτή την φορά με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά την προσπάθεια του Εμβιλά να σουτάρει προς το τέρμα.

Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 60΄ όταν ο Λόπες με αριστερό σουτ «έγραψε» το 3-1 (ο Πορτογάλος σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς μετά από εκείνο του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό). Στο 67΄ ο Επασί είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το βολέ του Εμβιλά έφυγε λίγο άουτ.

Μία ακόμη διπλή τεράστια ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 71΄, με τον Επασί να αποκρούει εξ επαφής την κεφαλιά του Σισέ, ο Σενεγαλέζος απέτυχε να σκοράρει στο ριμπάουντ, ενώ στην συνέχεια το σουτ του Μπα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις ο Βατσλίκ έκανε σπουδαία επέμβαση στο δυνατό σουτ του Στάικου.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74΄ Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89΄ Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Φαν Ντάινεν (68΄ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68΄ Καμάου), Καστάνιος (68΄ Γιάννου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65΄ Μαντί Καμαρά), Λόπες (90΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (80΄ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί (89΄ Τικίνιο)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης