Ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο «φθηνά» γκολ στο «Ολιμπίνσκι», σε ένα καταστροφικό γι’ αυτόν τετράλεπτο (50′-54′), κι έτσι μοιραία ηττήθηκε την Πέμπτη με 2-0 σκορ από την Ντνίπρο, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, για τη φάση των 32 του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 50′ με… θύτη τον Κανκάβα, ενώ στο 54′ δέχτηκαν τη ψυχρολουσία ενός ακόμη τέρματος, το οποίο το πέτυχε ο Ροτάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτελεσμα οι παίκτες του Περέιρα θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς στον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης», προκειμένου να μην γνωρίσουν τον αποκλεισμό.

Το παιχνίδι πάντως τελείωσε με τους Πειραιώτες να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία: για το φάουλ αντι για πέναλτι που δόθηκε στον Ελαμπντελαουί στο 60′, για το γκολ στο τέλος του Μήτρογλου, το οποίο ο διαιτητής το ακύρωσε, υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ στον διεθνή φορ και για το χέρι που έγινε στην προηγούμενη φάση από παίκτη των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Φορτούνη.

Mάλιστα στη φάση που ζήτησαν το δεύτερο πέναλτι οι ερυθρόλευκοι ο Μανιάτης δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό στο Φάληρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση πρωτίστως να διαφυλάξουν τα νώτα τους. Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι Πειραιώτες ολοένα και… ξεθάρρευαν, αρχίζοντας να απειλούν πιο πολύ από την δεξιά πλευρά με τον δραστήριο Ντοσεβί, την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Ολυμπιακό και σημειώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο υπόλοιπο του αγώνα η μπάλα παιζόταν κυρίως στο κέντρο με τον Ρομπέρτο να έχει ρόλο θεατή στο παιχνίδι, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι το μόνο που είχαν να επιδείξουν στον πρώτο μισό του αγώνα ήταν ένα σουτ ένα άστοχο σουτ του Ματέους στο 43′.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και είδε τα πάντα να… γκρεμίζονται σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 50’ ο Ρομπέρτο μάζεψε για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, όταν ο Κανκάβα σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα κόντραρε στον Σαντάνα παίρνοντας περίεργα φάλτσα και παρά την προσπάθεια του Ισπανού γκολκίπερ κατέληξε στο βάθος της εστίας των Πειραιωτών.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ελληνική ομάδα, καθώς δέχτηκε και δεύτερο τέρμα σε μία φάση που δεν μύριζε γκολ. Ο Ροτάν εκτέλεσε το μακρινό φάουλ η μπάλα πέρασε από τον Μανιάτη στην συνέχεια βρήκε και τον Σιοβά για να καταλήξει στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν σοκαρισμένοι από αυτή την εξέλιξη, δεν κατάφεραν να απειλήσουν του γηπεδούχους, έχοντας πολύ κακή κυκλοφορία μπάλας, την ώρα που υπέπιπταν και σε πολλά αβίαστα λάθη.

Στο 60ο λεπτό οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του Ομάρ στην περιοχή, ωστόσο ο Αυστριακός ρέφερι, Ρόμπερτ Σέργενχόφερ καταλόγισε αντί για πέναλτι φάουλ, ενώ στο τέλος οι πρωταθλητές Ελλάδας διαμαρτυρήθηκαν και γι΄ ακόμα δύο φάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο 93ο λεπτό ο Φορτούνης σέντραρε και η μπάλα βρήκε μετά το πόδι του Εγκίντιο στο χέρι του, με τον βοηθό να αρνείται το πέναλτι, ενώ μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Mήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά ωστόσο ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Έλληνα φορ στον Φεντόρτσουκ, ο οποίος βρέθηκε… εύκολα στο έδαφος.

Κίτρινες: Μπέζους, Κονοπλιάνκα, Φέντορτσουκ, Ροτάν – Μανιάτης, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Σαντάνα

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς):
Μπόικο, Εζίντιο, Σεμπεριάνσκο, Ντούγκλας, Λουτσκέβι, Κανκάβα, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Μπέζους (46΄ Κάλινιτς), Ματέους (88΄Γκάμα), Ζοζούλια (70΄ Φέντορτσουκ).

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα (57΄ Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (71΄ Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (57΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.

To πέναλτι που ζήτησε στο τέλος ο Ολυμπιακός και το ακυρωθεν γκολ του Μητρογλου...

Τα γκολ του αγωνα…

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης