Τα τελευταία 24ωρα έχει φουντώσει εκ νέου ο πόλεμος ανάμεσα στον πρώην και τον νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εδώ και αρκετό καιρό ψυχροπολεμικές. Εντούτοις διαταράχθηκαν ακόμη περισσότερο, μετά την απόφαση του πρώην ισχυρού άνδρα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να ζητήσει το μέρος του προπονητικού κέντρου της ομάδας στου Ρέντη, που ανήκει στην Ιντρακάτ (η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συμφερόντων του) προκειμένου να το πουλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή της η Ιντρακάτ την Τρίτη ενημέρωσε τους «ερυθρόλευκους» ότι σκοπεύει να πουλήσει το οικόπεδο (επιφάνειας 12,655 τμ.), που έχει υπό την κατοχή της, και καλεί τους υπεύθυνους του προπονητικού κέντρου να εγκαταλείψουν τον χώρο αυτό εντός 30 ημερών για να μπορέσει να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Στη σχετική επιστολή επισημαίνεται παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να συνεχίσει στους Πειραιώτες την εκμίσθωση του χώρου, στον οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Ολυμπιακού, ούτε την πώλησή του στην ομάδα.

Μάλιστα από τους ερυθρόλευκους ζητείται το ποσό των 15.033,84 ευρώ ως οφειλές από την ενοικίασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα μετά από αυτό το γεγονός ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Σωκράτης Κόκκαλης με προσωπική του επιστολή προς τον διάδοχό του στον ιδιοκτησιακό θώκο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό (όπως και τα ΜΜΕ που ελέγχει) για προσωπικά του συμφέροντα, ενώ, μεταξύ άλλων, τον κάλεσε να σταματήσει να μικραίνει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε αυτήν:

«Κύριε Μαρινάκη,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι συνεχείς απαράδεκτοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σου εις βάρος μου, οι άθλιες επιθέσεις εναντίον της οικογένειάς μου και οι βρώμικες μεθοδεύσεις κατά των επιχειρήσεων που συμμετέχω, με αποκορύφωμα το χθεσινό οχετό από τα μέσα που έχεις εξαγοράσει, δεν θα μείνουν πλέον αναπάντητα. 

Παρέλαβα έναν Ολυμπιακό ερείπιο και σου παρέδωσα ένα ΜΕΓΑΛΟ Ολυμπιακό με πρωταθλήματα, κύπελλα, σύγχρονο γήπεδο, προπονητικό κέντρο, ακαδημίες, σχόλες και γραφεία. 

Για να γίνουν όλα αυτά, που ήταν μια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη, εκτός από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, διέθεσα πολύ χρόνο, έλαβα κρίσιμες πρωτοβουλίες και δύσκολες αποφάσεις γιατί πάνω από όλα είχα το συμφέρον του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν προσωπικά Πρόεδρος και ο μέτοχος του Ολυμπιακού χωρίς να κρύβομαι πίσω από offshore εταιρείες και παρένθετα πρόσωπα.

Βλέπω ότι εσύ χρησιμοποιείς τον Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που ελέγχεις ως ασπίδα προσωπικής σου προστασίας, εργαλεία προώθησης προσωπικών σου συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών.

Ο Ολυμπιακός ανήκει στον λαό του, είναι πιο μεγάλος από μένα και σίγουρα από σένα.

Μην συνεχίζεις να τον μικραίνεις.

Σ. Κόκκαλης».  

Επιστολή της Intrakat στον Γιάννη Βρέντζο

Εν τω μεταξύ η Intrakat με επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της, Πέτρος Σουρέτης, προς τον Γιάννη Βρέντζο ο οποίος βρίσκεται στη διοίκηση του Ολυμπιακού,  διευκρινίζει πτυχές της υπόθεσης για το οικόπεδο στου Ρέντη.

Αναλυτικά η επιστολή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης