Τις επίμαχες φάσεις της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ανέλυσε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Όσον αφορά στο ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (0-0), που διεξήχθη την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δικαίωσε τον διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς για την απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι ούτε στη φάση του 42ου λεπτού (στο μαρκάρισμα του Πούγγουρα στον Τικίνιο) αλλά ούτε σε αυτή του 75ου λεπτού (όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Ελ Αραμπί βρήκε το χέρι του Σάντσεθ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής. Το VAR έλεγξε όλες τις γωνίες και συμφώνησε με την αρχική απόφαση των διαιτητών.

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς το κράτημα του αμυντικού είναι πολύ ελαφρύ με τον επιθετικό να αξιοποιεί στο έπακρο την μικρή επαφή για να προσπαθήσει να κερδίσει πέναλτι» επισημαίναι ο Κλάτενμπεργκ για τη πρώτη φάση, ενώ για δεύτερη τονίζει:

«Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού η μπάλα άγγιξε το χέρι ενός αμυντικού μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε όλες τις γωνίες και συμφώνησε με την αρχική απόφαση των διαιτητών. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς το χέρι του αμυντικού βρίσκεται σε φυσική θέση όταν αγγίζει τη μπάλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει και τον Διαμαντόπουλο, ο οποίος ήταν διαιτητής στον αγώνα Άρης – Απόλλων Σμύρνης, για την απόφασή του να μη δώσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μπράμπιτς στον Παμλίδη. 

Αντίθετα, στην αναμέτρηση του Βόλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εξήγησε γιατί δεν μέτρησε, λανθασμένα, το γκολ των γηπεδούχων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης