Την πίστη τους ότι η Μπασακσεχίρ μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να βρεθεί στα πλέι οφ του Champions League, παρά την ήττα με 1-0 από τους Πειραιώτες στο πρώτο ματς, εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου τόσο ο προπονητής των Τούρκων, Οκάν Μπουρούκ όσο και ο Αρντά Τουράν.

«Ήρθαμε για να νικήσουμε. Είναι το δεύτερο 90λεπτο. Έχει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, αλλά θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε. Δεν χάνουμε την πίστη μας, έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Έχουμε απουσίες, ειδικά στο κέντρο, λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαιτητής στο πρώτο ματς δεν είχε σωστές αποφάσεις, απέβαλε και μετά το ματς εμένα και τον Σεντζού. Ελπίζω θα είναι μια καλή διαιτησία τώρα και ένας δίκαιος αγώνας», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής της Μπασακσεχίρ, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν επηρεάζεται η απόδοση της ομάδας στο ξεκίνημα, λόγω του ότι ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της. Η απάντηση του ήταν η ακόλουθη:

«Έγιναν αλλαγές και στο τιμ και σε παίκτες, αλλά δεν είναι μεγάλες. Κάνουμε προετοιμασία για 5 εβδομάδες και με τον Ολυμπιακό ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα και κάποια κακά. Χάσαμε ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία. Είχαμε το πάνω χέρι, αλλά δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτή την υπεροχή σε καλό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το ποια είναι η άποψή του για τον Ολυμπιακό, είπε: «Είδα τα ματς με την Πλζεν και φυσικά το δικό μας. Είναι καλή ομάδα, με καλή άμυνα και κέντρο. Μπορούμε όμως να την κερδίσουμε. Με την Πλζεν έβαλε τρία γκολ από στατικές φάσεις. Είναι μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει. Παίρνει βοήθειες επιθετικές και από την άμυνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρντά Τουράν εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου. Ο Τούρκος μέσος δεν αγωνίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθεί στην ενδεκάδα της αυριανής ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Όπως και ο προπονητής του, έτσι και αυτός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ματς με τους «ερυθρόλευκους».

«Δεν ήταν και πολύ αρνητική η εικόνα της Μπασάκ στο πρώτο ματς, θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Τέλειωσε μόνο το πρώτο ματς, δεν έχει κριθεί τίποτα. Τώρα θα παίξουμε να κερδίσουμε. Εκπροσωπούμε και τη χώρα μας, έχουμε πίστη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Τουράν και στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θυμάται την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη όταν είχε αγωνιστεί με την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Σέβομαι τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Είχαν δημιουργήσει ωραίο θέαμα. Είμαστε συνηθισμένοι από τέτοιες καταστάσεις στην Πόλη στις έδρες των μεγάλων ομάδων. Θα προσπαθήσουμε αυτό το σκηνικό να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα για εμάς. Βλέπω και τους αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού να ξέρετε.»

Όταν ρωτήθηκε εάν θα αγωνιστεί απάντησε: «Είχα ένα πρόβλημα στον τένοντα και ευχαριστώ τον προπονητή που μου δίνει την ευκαιρία. Θέλω να παίξω και να συνεισφέρω, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ο Ρομπίνιο, ο Ντεμπά Μπα και άλλοι. Η Μπασάκ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και ελπίζω ότι θα προκριθούμε.»

Τέλος αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό: «Δεν έχει δεχτεί γκολ σε τρεις αγώνες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Συμφωνώ με τον κόουτς ότι δεν είχε παίξει κατά διαστήματα τόσο καλά και ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, αλλά ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης