Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης,

Φωτογραφίες-video: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Ένοπλη επίθεση από άγνωστο άνδρα δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Πιο συγκεκριμένα, η παλιά δόξα του Ερυθρού Αστέρα και της ομάδας του Πειραιά, πυροβολήθηκε τουλάχιστον μία φορά από άγνωστο στη Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην οδό Ελπίδος 2, έξω από την οικία του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του Κοβάσεβιτς και όταν είδε τον Σέρβο να φτάνει σε αυτό, βγήκε από το αυτοκίνητό του, μάρκας smart, και τον πυροβόλησε, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτό και τράπηκε σε φυγή .

Γλίτωσε από θαύμα

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος ενστικτωδώς έπεσε στο έδαφος για να προστατευτεί,  τραυματίστηκε. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο της Βούλας και ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Κι αυτό γιατί, όπως έγινε αργότερα γνωστό ο τραυματισμός του παλαίμαχου άσου στο πόδι του προήλθε, όχι από σφαίρα, αλλά από την πτώση του στην προσπάθεια να αποφύγει τα πυρά του δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε καμένο στον Περιφερειακό του παλιού αεροδρομίου και συγκεκριμένα στην οδό Περγάμου, που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο, όπου σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση.

Το καμένο αμάξι το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Μάλιστα μέσα σε αυτό βρέθηκε ένα όπλο, στο οποίο θα γίνει βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Tι δήλωσε ο Σέρβος στους αστυνομικούς

Ο παλαίμαχος άσος, περιγράφοντας στις Αρχές τι συνέβη, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πήγε να παρκάρει το αυτοκίνητό του μέσα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Ακολούθως επισήμανε ότι: «Είδα έναν άντρα να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο και να έρχεται προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έσκυψα δεξιά και τότε αυτός με πυροβόλησε και αμέσως μετά έτρεξε, μπήκε στο όχημα και εξαφανίστηκε».

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, ενώ αναζητά και τυχόν υλικό από κάμερες της περιοχής, την ώρα που παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης στον Σέρβο.

Από την ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για «επαγγελματικό» χτύπημα κατά του Κοβάσεβιτς, ο οποίος γλίτωσε χάρη στην ενστικτώδη κίνησή του να πέσει στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν δύο σενάριο: το αν ο ένοπλος ήθελε να πετύχει τον πρώην ποδοσφαιριστή, με ανυπολόγιστες για εκείνον συνέπειες χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει ή αν ήθελε να του στείλει κάποιο «μήνυμα».

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη με τις φανέλες των Ρεάλ Σοσιεδάδ και Γιουβέντους, μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το 2007 και στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος αγαπήθηκε όσο λίγοι παίκτες από τους φιλάθλους των Πειραιωτών.

Εν συνεχεία, αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων», ενώ διετέλεσε στο παρελθόν και τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης