Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιώργος Σαμαράς, μίλησε κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού της ομάδας της Κρήτης, Νίκου Νιόπλια, στους εκπροσώπους του Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης (9/3). «Η απόφαση για τον Νιόπλια δεν ήταν απόφαση της στιγμής», δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς και εν συνεχεία ανέλυσε όσα έχουν πάει στραβά για τους Κρήτες την τρέχουσα σεζόν.

«Είναι μία υποθετική ερώτηση για το αν αργήσαμε ή όχι να αλλάξουμε προπονητή. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους, προσπαθούμε μέσα από τη θετική μας σκέψη να βοηθάμε είτε τον προπονητή είτε τους παίκτες που δουλεύουν για την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος, η κατάλληλη στιγμή ήταν το Σάββατο και μετά η διαδικασία ήταν άμεση χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, ότι η ψυχολογία τους είτε είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είτε θετικό πρέπει να κοιτάνε την επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φετινή χρονιά υπάρχουν χιλιάδες “αν”. Αποδεχτήκαμε την κατάσταση μετά τη Λάρισα, κοινή απόφαση όλων μας, και χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν ο Νιόπλιας και συνεχίζουμε θετικά στην επόμενη ημέρα. Η απόφαση για τον Νιόπλια δεν ήταν απόφαση της στιγμής και η απόφαση είχε παρθεί πριν από δύο χρόνια όταν μπήκε στο τιμ. Είναι πολύ μικρό το διάστημα μέχρι τον Μάιο και είναι δύσκολο για κάθε προπονητή να μοντάρει την ομάδα και θεωρήσαμε πως το σωστό είναι να βρεθεί η λύση μέσα από την ομάδα.

Έχουμε καλούς παίκτες, είχαμε κάποιες ατυχίες, αλλά το βασικό είναι να πιστέψουν οι παίκτες και να παίξουν χωρίς φόβο, αλλά με αυτοπεποίθηση. Να βοηθήσουμε τα παιδιά που σίγα – σιγά επιστρέφουν και νομίζω πως ο διακόπτης των παικτών στο ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ εύκολος. Μόλις ανέβει, το ποδοσφαιρικό είναι εύκολο.

Σίγουρα θα γίνει μία τέτοια συζήτηση στο τέλος της χρονιάς και θα μιλήσουμε μόνο γι’ αυτά τα θέματα. Προς Θεού, δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι. Ο σχεδιασμός εξ αρχής ήταν να μπει στην ομάδα ένας επιθετικός. Από εκεί και πέρα, εκείνη την περίοδο, υπήρχαν αρκετοί που επέστρεψαν και θεωρήσαμε πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει άλλη κίνηση. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 31 συμβόλαια και θεωρούμε πως η ομάδα μας είναι καλά, έχει την ποιότητα, το είπα και πριν, η βάση υπάρχει από πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο θετική σκέψη. Θέλουμε να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι, κοιτάμε τη θετική πλευρά. Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Πιστεύουμε ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Χρειάζεται θετική ενέργεια. Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, να κάνει την κριτική του, όλα οκ, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε στον στόχο μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτό το κομμάτι, καλώς. Όποιος θέλει την αρνητική σκέψη, εμείς θα απέχουμε.

Κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω λόγω της πανδημίας, αλλά το κύριο πρότζεκτ με έργα σε ΒΑΚ και Γεντί Κουλέ προχωράει κανονικά, για ό,τι έχει να κάνει με εργασίες, δεν σταματάμε. Το πρότζεκτ προχωράει και δεν θυσιάζεται στο βωμό της μάχης για τη σωτηρία.

Δυστυχώς, τα περισσότερα παιδιά από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τώρα, έχουν πάει σερί. Παίζουν συνέχεια, δεν έχουν ξεκουραστεί, έχουν παίξει 60-70 παιχνίδια χωρίς διακοπή. Θεωρώ ότι οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι κάτι φυσιολογικό και υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ο κ. Φυργάδης υπήρχε στην ομάδα ως εξωτερικός συνεργάτης, υπήρξαν αλλαγές στο ιατρικό επιτελείο και λόγω συνθηκών είναι και επίσημα συνεργάτης της ομάδας.

Η κριτική είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου, που δεν θα αλλάξει. Πάντα θα υπάρχει η καλή και η κακή κριτική. Εμείς προσωπικά τη διαχειριζόμαστε, πρέπει να ακούσουμε, να δεχτούμε και να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό. Δεν είναι όλα εύκολα και στρωμένα με ροδοπέταλα. Έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι, να είσαι δυνατός ψυχολογικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης