Όσοι βιάστηκαν να «ξεγράψουν» τον ΟΦΗ, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν. Οι «μελανόλευκοι» των χιλίων προβλημάτων έχουν ακόμα… σφυγμό, κάτι που απέδειξαν περίτρανα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου πετυχαίνοντας μία παλικαρίσια νίκη, έμειναν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, κάνοντας κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Βαρδινογιάννης» επιβλήθηκαν, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, με 3-1 του -τραγικού σε ακόμα ένα παιχνίδι- «δικεφάλου» του Βορρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι Θεσσαλονικείς, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου είδαν τη διαφορά τους με τους Πειραιώτες να αυξάνεται στους 8 βαθμούς, λίγες ημέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα.

Ο Τζορτζ άνοιξε το σκορ στο 11’ για τους Κρητικούς, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34′ κέρδισε πέναλτι, μετά από ανατροπή του Ρικάρντο Κόστα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λαμπρόπουλος. 

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 52′ σε 2-1 με τον Παπαδόπουλο, ωστόσο ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στο 87’ έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της πρώην ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι, το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε θρίαμβο για τους ψυχωμένους γηπεδούχους, ήταν στον… αέρα μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο η προσκόμιση των αποδεικτικών της πληρωμής των Ζόρντι και Χόρχε Λόπεθ άνοιξαν τον δρόμο για τη διεξαγωγή του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης και με τη συμπλήρωση 10 λεπτών είχε απειλήσει τρεις φορές την εστία των Κρητικών: στο 2′ με το σουτ του Μακ, το οποίο μπλόκαρε ο Λόρια, στο 6ο λεπτό με σουτ του Μακ, που πέρασε άουτ και τρία λεπτά αργότερα με την προσπάθεια του Γκολάσα, που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των Κρητικών.

Κόντρα στη ροή του ματς οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό. Ο Κουτσιανικούλης με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Τζορτζ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του δικεφάλου και, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Γλύκου, σκόραρε με κοντινό πλασέ.

Αυτό το γκολ εκτόξευσε στο… ζενίθ τη ψυχολογία των Ηρακλειωτών, η αποστολή των οποίων απαρτιζόταν και σε αυτό το ματς με 15 ποδοσφαιριστές, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λόρια.

Ο ΟΦΗ πρόσεχε πρωτίστως την άμυνά του και «χτυπούσε» στις αντεπιθέσεις και μάλιστα σε μία από αυτές ο εξαιρετικός σήμερα, Τζορτζ έβαλε τις βάσεις για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Ο δραστήριος άσος των γηπεδούχων ανατράπηκε από τον Ρικάρντο Κόστα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Λαμπρόπουλος νίκησε τον Γλύκο από την… άσπρη βούλα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να βρίσκεται με δύο γκολ πίσω στο σκορ στο 43ο λεπτό αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Τζανδάρη αντί του Μαντούρο, που χτύπησε στο δεξί χέρι του στο ύψος του αγκώνα, όταν έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Μονιάκη.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία 48′ με τον Ροβίθη ο οποίος μόνος απέναντι στον Γλύκο κάνει το σουτ αλλά η μπάλα φεύγει πάνω απ’την εστία, ενώ στο 52′ ο ΠΑΟΚ απάντησε με σουτ του Περέιρα που απομάκρυνε ο Λόρια.

Στο 52΄ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο στόχο τους και μείωσαν σε 2-1 με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος πλάσαρε από κοντά έπειτα από ωραίο γύρισμα του Περέιρα, βάζοντας έτσι εκ νέου στο ματς τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τον επιθετικό του μονόλογο κι έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες με τους Νομπόα (57΄), Μακ (58΄ και 61΄), ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με ένα πρώην παίκτη του «δικεφάλου» του Βορρά.

Ο Κουτσιανικούλης, εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της μπάλας από τον Γλύκο, μπήκε στη περιοχή και νίκησε τον Έλληνα πορτιέρο, σφραγίζοντας έτσι την παλικαρίσια νίκη του ΟΦΗ.

Κίτρινες: Ροβίθης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης – Ρικάρντο Κόστα, Τζανδάρης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (67΄ Μερεμπασβίλι), Τζορτζ (73΄ Μαραθιανός).

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης (59΄ Κίτσιου), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρικάρντο Κόστα, Γκολάσα (82΄ Κουλούρης), Μαντούρο (45΄ Τζανδάρης), Παπαδόπουλος, Περέιρα, Μακ, Νομπόα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης