Γκατούζο: «Αν φοράει παντελόνια, να πει την αλήθεια ο Πουλινάκης»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, 19:45
Γκατούζο: «Αν φοράει παντελόνια, να πει την αλήθεια ο Πουλινάκης»
Για την αποχώρησή του από τον πάγκο του ΟΦΗ μίλησε σε κρητική ιστοσελίδα ο Τζενάρο Γκατούζο, εξαπολύοντας, μεταξύ άλλων, κατά μέτωπο επίθεση στον πρώην πρόεδρο της ηρακλειώτικης ΠΑΕ.

Ο Ιταλός προπονητής αποκάλυψε πως έβαλε 30.000 ευρώ από την τσέπη του προκειμένου να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, ενώ παράλληλα κάλεσε τον πρώην ισχυρό άνδρα του κρητικού συλλόγου να «να πει την αλήθεια».

Ο Γκατούζο στην αποκαλυπτική συνέντευξή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επαφές των Ιταλών επενδυτών με τους παράγοντες του ΟΦΗ για την εμπλοκή τους στα κοινά της ομάδας του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκατούζο στην ιστοσελίδα neakriti.gr:

Κύριε Γκατούζο δεν έχετε μιλήσει καθόλου για όσα συνέβησαν στον ΟΦΗ κατά την παρουσία σας.

«Έφυγα από τον ΟΦΗ γιατί από τότε που είπαμε να πάρουμε την ομάδα, άρχισαν τα προβλήματα. Από τότε που ο κ. Πουλινάκης παραιτήθηκε, αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι από την πρώτη μέρα που ήρθα, γινόταν πληρωμές στους παίκτες. Το πρόβλημα υπήρχε πάντα».

Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα;

«Όχι, δεν ήταν το βασικό πρόβλημα, γιατί αν τα βάλουμε κάτω εγώ πήρα ένα μισθό, οι συνεργάτες μου ενάμισι μισθό, αλλά δεν είναι ένα αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν των παικτών, που ζητούσαν χρήματα της προηγούμενης σεζόν, αλλά και της φετινής. Μετά ο κ. Πουλινάκης είχε το… κουράγιο να μιλήσει, αφού παραιτήθηκε. Όμως πρέπει να πει αυτός το γιατί; Αυτός το ξέρει καλά. Το γνωρίζουν και οι παίκτες».

Εσείς υποσχεθήκατε ότι θα έρθουν επενδυτές από την Ιταλία.

«Υποσχέθηκα ότι θα έρθουν Ιταλοί επενδυτές, αλλά κάθε μέρα έβγαινε και κάτι καινούριο. Στις 8 Ιανουάριου έπρεπε να πληρώσουμε 150.000 ευρώ και είχα βρει αυτά τα λεφτά. Είχα βάλει σ’ αυτή τη διαδικασία άτομα σοβαρά και σωστά, αλλά μετά τις 8 Ιανουαρίου υπήρχε άλλο ένα γράμμα, που λέει ότι έπρεπε να πληρώσουμε 50.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες, στις 23 Δεκεμβρίου εγώ τους έδωσα 30.000 ευρώ από την τσέπη μου. Τις μέρες που ακολούθησαν οι παίκτες ερχόντουσαν σε μένα να ζητήσουν χρήματα, κάτι φυσιολογικό, από τη στιγμή που είχαν να πληρωθούν από πέρυσι. Δεν είχαν λεφτά για να φάνε και δικαιολογημένα ζητούσαν τα χρήματα από μένα.

Καταλαβαίνεις, ότι σε άτομα με τα οποία συνεργάζομαι χρόνια, δεν μπορώ να εκτεθώ. Όσον αφορά το χρέος και τα αναλυτικά στοιχεία, δεν μπορούσες να καταλάβεις τίποτα. Ο μόνος που καταλάβαινε ήταν ο κ. Πουλινάκης».

Εσείς μιλήσατε για αυτά τα προβλήματα με τους ανθρώπους του ΟΦΗ;

«Τα μόνα άτομα που στάθηκαν δίπλα μου εκείνη την περίοδο ήταν ο Ανδρέας Μανουσάκης, ο Γιώργος Βλαχάκης και ο Γιάννης Φασομυτάκης. Αυτοί ήξεραν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, αλλά δε μπορούσαν να καταλάβουν, γιατί τα στοιχεία δεν ήταν σωστά φτιαγμένα. Και τώρα ο κ. Πουλινάκης με… πρήζει, με αυτά που ακούω».

Έχετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο του ΟΦΗ, που περιμένει κάτι από εσάς;

«Είμαι δεμένος συναισθηματικά με τον κόσμο και ο λόγος που μιλάω, είναι γιατί ακούω πολλά ψέματα από την πλευρά του κ. Πουλινάκη. Αν φοράει παντελόνια, πρέπει να πει την αλήθεια, γιατί δε λέει την αλήθεια. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου άνδρα, αλλά αυτός δεν συμπεριφέρεται το ίδιο».

Για τους φιλάθλους τι μπορείτε να πείτε;

«Έχω να πω, ότι έμεινα έξι μήνες στον ΟΦΗ αποκλειστικά για αυτούς και για την πόλη. Σίγουρα όχι για τα χρήματα και για να δημιουργήσω προβλήματα στον ΟΦΗ. Πώς γίνεται ένας πρόεδρος που είναι τρία χρόνια περίπου στην ομάδα, να μην έχει επικοινωνία με τον προπονητή για τρεις μήνες. Από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μετά ο πρόεδρος δεν μου μίλησε ποτέ. Δεν άφησε ούτε ένα ευρώ στην ομάδα για να γίνουν οι μετακινήσεις της αποστολής. Τι άλλο να πω; Πέρασαν δυόμισι μήνες, που δε μου μιλούσε ο πρόεδρος. Ποτέ».

Δεν υπάρχει καμία σκέψη να επιστρέψετε;

«Μα το θέμα είναι μόνο ένα. Να καταλάβουμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα. Πώς όταν μπήκαν οι Ιταλοί σε αυτή τη διαδικασία, κάθε μέρα έβγαινε στο φως και ένα νέο χρέος; Πώς σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΟΦΗ μόνο ένα άτομο ήξερε πραγματικά τι γινόταν.

Μόνο ένα άτομο είχε το κουμάντο. Μόνο ένα άτομο ξέρει ποια είναι τα στοιχεία. Όταν έρθει κάποιος που θέλει να βοηθήσει το κλαμπ, κάθε μέρα να βγαίνει και κάτι καινούργιο. Πώς γίνεται αυτό;

Θέλω να πω και κάτι άλλο. Όταν ο πρώην προπονητής της ομάδας, Γκέραρντ ερχόταν στα αποδυτήρια, μου έλεγε άλλα πράγματα, από αυτά που φέρεται να δήλωσε. Εγώ δε θα μπω στη διαδικασία των απαντήσεων.

Θα ήθελα να τονίσω ακόμα, ότι τα άτομα που ήταν δίπλα μου, που με βοήθησαν πραγματικά και δεν κατάλαβαν τα προβλήματα της ομάδας είναι ο Ανδρέας Μανουσάκης, Γιώργος Βλαχάκης και ο Γιάννης Φασομυτάκης. Μόνο με αυτούς μιλούσα.

Για τρεις μήνες, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εγώ δεν ξαναμίλησα με τον κ. Πουλινάκη. Αντιθέτως, ο κ. Πουλινάκης καλλιέργησε κλίμα, που έφερε προβλήματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τήρησε ούτε μία λέξη, από αυτά που μου είχε πει».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, 19:57