Ατυχος και άστοχος ήταν ο ΟΦΗ στη Ριζούπολη, στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0), στο «ντέρμπι» των ουραγών για την 24η αγωνιστική της Super League.

Η κρητική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχε τρία δοκάρια (!), πάνω από 20 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη, που θα ενίσχυε τις ελπίδες της ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 15′ η πρώτη ευκαιρία για την κρητική ομάδα, με τον Φερέιρα να κάνει ωραία ατομική ενέργεια αλλά να ανοίγει το κοντρόλ, επιτρέποντας στον Χουάντερσον να διώξει, ενώ το σουτ του Νέιρα στη συνέχεια πέρασε άουτ!

Στο 29ο λεπτό νέα απίστευτη, διπλή μάλιστα, ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Βαζ έβαλε το πόδι του στο σουτ του Γιαννούλη και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον, ενώ στην επαναφορά ο Φερέιρα έκανε νέο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα σταματάτησε, αυτή τη φορά, στο δεξί δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τη λήξη, νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με το σκαστό σουτ του Νέιρα να βρίσκει ελάχιστα πάνω στον Χουάντερσον και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι για τρίτη φορά στο ματς!

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 51′ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στον αγώνα. Τότε ο Μπεντινέλι έκανε το γύρισμα αλλά ο Ναζλίδη δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, προ κενής εστίας.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ μπήκε και πάλι στο «τιμόνι» του αγώνα και άρχισε, ξανά, να πιέζει την αντίπαλη εστία. Μάλιστα μέσα σε δύο λεπτά έχασε φοβερές ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ.

Πρώτα στο 71′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοροβέση από δεξιά, ο Σακόρ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μεγιάδο έκανε τη σέντρα, ο Νέιρα νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χιουάντερσον έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει στο γκολ.

Κίτρινες: Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Κοντοέ, – Μιχόγεβιτς, Νέιρα, Βαζ, Σακόρ, Μεγιάδο.

Απόλλων Σμύρνης (Βελέντζας): Χουάντερσον,Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46′ Ντούρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (56′ Αγρόδημος), Κοντοές, Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ναζλίδης (78′ Ακόστα).

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Μπράουν (80′ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Βαζ (59′ Ντίνας), Νέιρα, Φερέιρα, Πάρσον (46′ Γιακουμάκης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης