Η Λαμία και η ΑΕΛ επρόκειτο να διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Σάββατο (17.15), σε ένα κομβικό ματς στη μάχη της παραμονής.

Ωστόσο το παιχνίδι, με το οποίο θα άνοιγε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος δεν ξεκίνησε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί η ΑΕΛ παρατάχθηκε στο ματς με έξι παίκτες στην ενδεκάδα της από τους 10 συνολικά, που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και τα δελτία τους ανακλήθηκαν.

Αυτό συνέβη, μετά το σφράγισμα επιταγής της ΠΑΕ που οδήγησε την Επιτροπή Μεταγραφών της ΕΠΟ σε απόφαση αναστολής έκδοσης δελτίων για 10 παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη!

Ο διαιτητής της αναμέτρησης λοιπόν ενημέρωσε τις δύο ομάδες ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει το ματς αν βρίσκονται στην αποστολή οι παίκτες με τα κατασχεθέντα δελτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών στο γήπεδο είναι και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ (ως παρατητητής) ο οποίος συμφώνησε με τη θέση του Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε και η ΕΠΟ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία ανέφερε:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ.

Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1.

Πλέον η ΑΕΛ απειλείται με ήττα στα χαρτιά με σκορ 3-0 και πρόστιμο. Κρίσιμο για τις εξελίξεις είναι το τι θα γράψει ο διαιτητής κ. Κουτσιαύτης στο φύλλο αγώνα.

 

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για το Λαμία-ΑΕΛ

Δεδομένου ότι ο διαιτητής Aριστομένης Κουτσιαύτης ενημέρωσε πως δεν θα ξεκινήσει το ματς εφόσον βρίσκονται στην αποστολή (στον αγωνιστικό χώρο ή στον πάγκο) οι παίκτες με τα ανακληθέντα δελτία της ΑΕΛ, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα των Θεσσαλών.

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, η υπαίτια ομάδα για μη έναρξη αγώνα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0, μηδενισμό βαθμών στο ματς και πρόστιμο 8.000-40.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης