Την απόφαση του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Ξάνθη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος. Ο «ισχυρός άνδρας» και επί 31 χρόνια ηγέτης της θρακικής ομάδας, διευκρίνισε πως ως τις 14 Αυγούστου θα έχει ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες, οικονομικές και διοικητικές, του συλλόγου και θα παραδώσει σε όποιον ενδιαφερόμενο θελήσει να αποκτήσει τις τύχες της ομάδας την οποία χαρακτήρισε υγιή και υποδειγματική.

«Δεν ξαναπατάω το πόδι μου στο γήπεδο» είπε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται όμως να την δώσω σε οποιοδήποτε ευκαιριακό “λαμόγιο” για να την εκμεταλλευτεί και να κάνει παιχνίδια πάνω της. Πριν μερικές εβδομάδες τιμωρηθήκαμε από την ΕΠΟ με ένα πρόστιμο 150.000 ευρώ. Ζητήσαμε ένα διακανονισμό ένα-ενάμιση μήνα που δεν τον δέχτηκαν και πληρώσαμε εντός τριών ημερών 150 χιλιάρικα, μέσα σε αυτό τον κυκεώνα που γινόταν στην χώρα. Λοιπόν, η Ξάνθη για μένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο, ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Εδώ γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους και δέθηκα μαζί τους. Έκανα ειλικρινή προσπάθεια βέβαια μέσα από την ψυχή μου και από το μυαλό κουβαλάω και θέλω να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό το πρίσμα έκανα λάθη που θα τα κρίνει η ιστορία και ο τόπος.

Εδώ στην Ξάνθη γνώρισα ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο και την πόλη τους, όπως τον περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα που έχει κάνει έργο ζωής την ανάπτυξη της Ξάνθης και όχι μόνο την Ξάνθη και μπορώ να πως σε όσους δεν το γνωρίζουν και μπορεί να είναι πολλοί δυστυχώς αυτοί που δεν το γνωρίζουν, πως η Ξάνθη είναι η πιο υποβαθμισμένη περιφέρεια της πατρίδας και από τις πιο, αν όχι η πιο υποβαθμισμένη, από τις ευρωπαϊκές περιοχές και -προσοχή- όλα αυτά όταν η Ξάνθη μας και η περιφέρειά μας βρίσκεται στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος.

Όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια θέλω να φύγω από το ποδόσφαιρο, ανακοινώνω λοιπόν ότι πήρα την οριστική και αμετάκλητη απόφαση που δεν θα την αλλάξω για όλα τα εκατομμύρια ή τις ράβδους χρυσού, ότι θα αποχωρήσω άμεσα και ως εκ τούτου αυτό θα γίνει μέχρι τις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, του 2020, ώστε η εταιρεία μου να εκπληρώσει όλες ανεξαρτήτως τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει μέχρι το τελευταίο ευρώ, ώστε να κλείσει το κεφάλαιο αυτό με συνέπεια, με σεβασμό προς όλους τους εργαζομένους, προς τρίτους και προς όλες τις υποχρεώσεις της, όπως τόσα χρόνια πορευτήκαμε και όχι μόνο. Η Ξάνθη απέπνεε υγεία κι αυτό θα κάνει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα αποχωρήσουμε εγώ και ο συνεργάτης μου κ. Συγγελίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία, έχω να πω σε οποιονδήποτε επενδυτή ή γκρουπ επενδυτών θέλει να αγοράσει την ομάδα μία ομάδα καθαρή και υγιή, να επενδύσει αποκτώντας ένα σύλλογο, με ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο, και ομάδες με μηδενικούς δανεισμούς και μηδενικές υποχρεώσεις προς τρίτους και με πληρωμένα τα οποία έξοδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα την αφήσουμε. Αν δεν βρω αυτό που χρειάζεται η ομάδα θα την “κλείσω” από το να την αφήσω να την ξεφτιλίζουν, και αυτό είναι κάτι που εύχομαι και ελπίζω να βρεθεί.

Κυρίες και κύριοι, αυτά τα 31 χρόνια είχα μαζί μου στο διοικητικό συμβούλιο και γύρω από αυτό μόνο εξαιρετικούς ανθρώπους. Μπορεί να ήταν τρελοκομεία αλλά είχαν σωστή ηθική. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο τον κ. Κοκκάλα για τις εποχές που ζήσαμε τότε στα διοικητικά συμβούλια, στην συνέχεια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη Παπαδημητρίου, που από παιδί τον είχα στην ομάδα και τον έκανα τεχνικό διευθυντή, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Γιώργο Στράτο, ένα ευχαριστώ στους Έλληνες προπονητές που όλοι είχαν θετική συνεισφορά στην ομάδα και θα σταθώ ιδιαίτερα στον Γιάννη Ματζουράκη, στον Βασίλη Δανιήλ και στο Νίκο Καραγεωργίου τώρα στο τελείωμα της ομάδας αυτής, αλλά και στους ξένους τεχνικούς που πέρασαν από την ομάδα μας».

Ο Χρήστος Πανόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων διευκρίνισε πως δεν προσέφυγε στο CAS από δική του επιλογή για το γνωστό θέμα της πολυϊδιοκτησίας, γιατί δεν μπορούσε να αποδεχτεί πως θα κατέφευγε σε ξένο δικαστήριο όταν δεν είχε ασχοληθεί κανένα ελληνικό δικαστήριο με την υπόθεση, ενώ στο ερώτημα αν δεν βρεθεί νέος επενδυτής ως την καταληκτική ημερομηνία που έθεσε, την 14η Αυγούστου, τότε όπως είπε δεν πρόκειται να συνεχίσει σε καμία περίπτωση, αφήνοντας την ομάδα στην τύχη της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης