Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πεπ Μπιέλ ο Ολυμπιακός επέστρεψε το Σάββατο στις νίκες, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, αφήνοντας πίσω του το στραβοπάτημα στην Τρίπολη.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ελλάδας, και έχοντας μία ασίστ κι ένα γκολ απέναντι στον Ιωνικό, συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση με 3-1 της ομάδας του Πειραιά επί των Νικαιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο γκολ των ερυθρόλευκων το πέτυχε ο Μπουχαλάκης (17′), ενώ ο Ελ Αραμπί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει σε 2-1 στο 49′ ο Μεντόσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Δοκάρι στο 90′ είχε για τους Πειραιώτες ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι της ομάδας του λίγο αργότερα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς, απόρροια και της μεγάλης μεταγραφής του Μαρσέλο, ωστόσο ήταν ασύνδετοι. Μάλιστα, ο Ιωνικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, στο 11’, αλλά το σουτ του Βασίλη Μάντζη ήταν άστοχο.

Έξι λεπτά μετά, όμως, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όταν από κόρνερ του Μπιέλ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπουχαλάκη που με τεχνικό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός πίεσε αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά εύκολα.

Κι αν ο Ρομαό ήταν πιο ψύχραιμος στο 40’, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην πρώην ομάδα του. Στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως, η ατομική ποιότητα του Μπιέλ και του Χουάνγκ Ουί Τζο, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ισπανό μεσοεπιθετικό να πετύχει το παρθενικό του γκολ με τους Πειραιώτες για το 2-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιωνικός ευτύχησε να μειώσει. Το φάουλ του Μεντόσα στο 49’ ήταν «άπιαστο» για τον Τόμας Βατσλίκ, αλλά και το πρώτο φετινό για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού.

Στο 53’, όμως, ο Τσέχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέτρεψε την ισοφάριση στην καρφωτή κεφαλιά του Μάντζη. Στο 56’ ο Ουί Τζο αστόχησε προ κενής εστίας, έπειτα από ωραία ενέργεια του Κόνραντ ντε λα Φουέντε με το ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια.

Στο 90’, από πάσα του Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς τράνταξε με δεξί σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιώργος Βαλεριάνος τράβηξε την μπλούζα του Ραντζέλοβιτς εντός περιοχής, με τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί για το τελικό 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους επτά βαθμούς και απέκτησαν ψυχολογία για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League κόντρα στη Ναντ (Πέμπτη 8/9, 22:00 – «Μποζουάρ), ενώ ο Ιωνικός πήρε πάλι το χειροκρότημα αλλά όχι βαθμό.

Κίτρινες: Βαλεριάνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μπουχαλάκης, Ουί Τζο (60’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Μπιελ (75’ Εμβιλά), Μπα, Αβιλα (66’ Ρέτσος), Ιν-Μπέομ, Ντε λα Φουέντε (75’ Ροντρίγκες), Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αντούνες, Μεντόσα, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Μίλο (82’ Κάνιας), Φαντιγκά (46’ Μάσας), Αοσμαν, Μάντζης (83’ Ιωαννίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης