Το γκολ του Καρλίτος Λόπεθ (9ο εφετινό σε 7 επίσημους αγώνες) ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Ατρόμητου με 1-0 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου, «σφραγίζοντας» την πρόκριση των «πράσινων» στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρώτη εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» μετά από 8,5 μήνες και 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 6’ έχασε μεγάλη (διπλή) ευκαιρία. Αρχικά ο Κωτσόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της «πράσινης» άμυνας, όμως τη στιγμή που πήγε να σουτάρει κόπηκε με τάκλιν από τον Σάρλια. Ο επιθετικός του Ατρόμητου «έσπασε» αμέσως μετά την μπάλα προς τον Κουλούρη, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ.

Στο 18’ από ωραία κίνηση και σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά, ο Καρλίτος βγήκε πρώτος στην μπάλα κι έπιασε κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη.

Οι «πράσινοι» έφτασαν εντέλει στο γκολ στο 39’. Από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, ο Χατζηγιοβάνης γύρισε με υπερένταση την μπάλα λίγο πριν τη γραμμή του άουτ, «ακινητοποιώντας» όλη την άμυνα του Ατρόμητου και ο Καρλίτος από κοντά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 63’ ο Καρλίτος έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη, ενώ παράλληλα είχε δίπλα του ως επιλογή για πάσα και τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν ολομόναχος.

Στο 71’ από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Σάλομον έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, όμως ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά προς τα πλάγια. Εξαιρετική ήταν η αντίδραση του γκολκίπερ του Ατρόμητου και στο 85’ μετά την ατομική ενέργεια και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη.

Στα λεπτά που απέμειναν ως το φινάλε ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του, κράτησε μακριά όλους του κινδύνους μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι κι έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση.

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 37′ Καρλίτος

 

Κίτρινες κάρτες: Κωτσόπουλος – Αλεξανδρόπουλος, Κώτσιρας, Σάρλια

Κόκκινες κάρτες:

Ατρόμητος (Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60′ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (76′ Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70′ Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (76′ Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70′ Τζαβίδας), Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ (80′ Σάντσες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (90′ Πούγγουρας), Παλάσιος (69′ Βιτάλ), Καρλίτος, Ιωαννίδης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης