Δεν ανέδειξε νικητή ο αγώνα ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1, στο ματς που άνοιξε το Σάββατο την αυλαία της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα στο 51ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 85′ με τέρμα του Χαουρέγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 65ο λεπτό ο Ζαχίντ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας το «τριφύλλι» με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό η δύναμη, τα σκληρά μαρκαρίσματα και η ένταση, οι «πράσινοι» κατέθεσαν στο γήπεδο υψηλότατο βαθμό συσπείρωσης, μετά την εσωτερική «καταιγίδα» που βίωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα, έπειτα από το προ διημέρου «ξέσπασμα» του Γιώργου Δώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειτα από ένα πολύ κακό από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο (με εξαίρεση ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 36′), ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος χάρη στο εύστοχο πέναλτι (με τη δεύτερη) του Φεντερίκο Μακέντα στο 51ο λεπτό.

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Νάγκι από πάτημα του Τασουλή, αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR κι εν συνεχεία ο «on field» έλεγχος του Μανούχου, προκειμένου να καταλογιστεί η παράβαση σε βάρος του αμυντικού του Αστέρα.

Στην πρώτη εκτέλεση του Ιταλού φορ, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα, όμως ο διαιτητής ζήτησε (μετά από νέο έλεγχο του VAR) να επαναληφθεί το χτύπημα, διότι ο γκολκίπερ του Αστέρα είχε κινηθεί ήδη εκτός της γραμμής του. Στη δεύτερη εκτέλεση ο Μακέντα σημάδεψε σωστά και έγραψε το 0-1.

Από εκεί και πέρα κυριάρχησαν τα νεύρα και η ένταση με αποκορύφωμα την αψιμαχία των Τασουλή-Ζαχίντ στο 57′, που λίγο έλειψε να βάλει «φωτιά» στο ματς.

Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός δεν… ηρέμησε και στο 65′, όταν κλώτσησε τη μπάλα μακριά από μία υπόδειξη οφσάιντ, δέχθηκε και τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τους «πράσινους» με δέκα παίκτες.

Η πίεση που άσκησε στη συνέχεια ο Αστέρας (με παίκτη παραπάνω) ανταμείφθηκε στο 85′ με το γκολ του Χαουρέγκι, που πλάσαρε σωστά από κοντά τον Διούδη, έπειτα από αδράνεια όλης της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Στα τελευταία λεπτά ωστόσο και με τους γηπεδούχους να έχουν βγει όλοι μπροστά για το δεύτερο γκολ, οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα, όμως τόσο στο 90’+1′ όσο και στο 90’+5′ ο Περέα απέτυχε να σκοράρει μπροστά από την εστία του Αστέρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής (78′ Σίτο), Ντέλετιτς, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (19′ λ.τρ. Βαλιέντε), Μ. Φερνάντεθ, Κρέσπι (61′ Λ. Φερνάντεθ), Χαουρέγκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (60′ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (63′ Μπουζούκης), Μακέντα (76′ Περέα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης