Ένα υπερπολύτιμο διπλό, το οποίο τον απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, πήρε το Σάββατο ο Ιωνικός στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Σπανού επιβλήθηκε με ανατροπή 3-2 σκορ του Αστέρα Τρίπολης, για την 23η αγωνιστική της Super League, ανακόπτοντας την ξέφρενη πορεία των Αρκάδων στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της Νίκαιας, αν και βρέθηκε να χάνει από γκολ του Καπίγια μόλις στο 6΄, ισοφάρισε με το εύστοχο πέναλτι του Άοσμαν στο 63΄ (σε μία φάση που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Καστάνιο), κατακτώντας εν τέλει τη νίκη με τα τέρματα των Λένις (67΄) και Μάναλη (90+8′), πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ στην εκπνοή ο Κρέσπι.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Σίτο «χόρεψε» από αριστερά τον Ματσούκα και γύρισε στον Ριέρα, το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο, αλλά ο Καπίγια πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρκάδες θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Σονί (10΄) και ο Καπίγια είδε τη δική του προσπάθεια να περνάει δίπλα από την εστία στο 12΄.

Στη συνέχεια, ο Ιωνικός σταδιακά ισορρόπησε το ματς και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως η κεφαλιά του Ρομαό έφυγε μόλις άουτ.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 58ο λεπτό. Ο Λένις βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως την ώρα που έκανε το πλασέ σπρώχτηκε από πίσω από τον Καστάνιος.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης αρχικά δεν καταλόγισε κάτι, αλλά μετά από σχεδόν δίλεπτη εξέταση του βίντεο, υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Αστέρα.

Ο Άοσμαν στο 63΄ ευστόχησε από την άσπρη βούλα (πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα της Τρίπολης μέσα στο 2022) και ισοφάρισε.

Πριν καν προλάβει ο Μίλαν Ράσταβατς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με δεδομένο ότι η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Ιωνικός ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Άοσμαν να βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Λένις και τον Κολομβιανό να «γράφει» το 1-2. Στο σημείο αυτό υπήρξε νέα διακοπή στο ματς, επειδή έπεσαν αντικείμενα στους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων που πανηγύριζαν το γκολ.

Έστω και με δέκα παίκτες, ο Αστέρας κυνήγησε λυσσαλέα την ισοφάριση, αλλά στάθηκε άτυχος στο 89΄, όταν το σουτ του Κρέσπι από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα εννέα που υποδείχθηκαν), ο Μάναλης έφυγε μόνος του στην κόντρα, πέρασε και τον Τσιφτσή και «σφράγισε» τη νίκη του Ιωνικού, παρότι δύο λεπτά αργότερα οι Αρκάδες βρήκαν δεύτερο γκολ, με σουτ του Κρέσπι, που κόντραρε σε αμυνόμενο και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Χουτεσιώτη.

Κίτρινες: Σονί – Κιάκος, Βαφέας, Μάναλης

Κόκκινες: Καστάνιο (61΄)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (80΄ Λεό Τιλίκα), Καστάνιο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (81΄ Κρέσπι), Καπίγια (64΄ Αντζουλάς), Ριέρα (81΄ Μπενίτο), Σονί

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Αοσμαν (85΄ Πλατέλλας), Ντάλσιο, Ματσούκας (73΄ Γκοτσούλιας), Σάντσεθ, Ρομαό, Κιάκος (90΄ Καμπράλ), Κάνιας, Λένις (73΄ Βαλεριάνος), Μάντζης (90΄ Μάναλης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης