Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε όρθιος την Πέμπτη στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, στον αγώνα με αντίπαλο την Μπεσίκτας, για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Βεργέτη, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 35ο λεπτό μετά το γκολ του Τορέ, πάλεψε και έφτασε στην ισοφάριση (1-1) με τέρμα του Πάρα στο 88′, ξεκινώντας έτσι με έναν πολύτιμο βαθμό τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άλλο ματς του ομίλου Παρτιζάν και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα (0-0) στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα και οι τέσσερις ομάδες του γκρουπ να έχουν πλέον από έναν βαθμό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο ένα γρήγορο γκολ και στο 8′ είχαν δοκάρι, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούζιακ, ωστόσο στο 33ο λεπτό έκανε το 1-0.

Σκόρερ των Τούρκων ο Τόρε, ο οποίος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Κοσίτσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα (30’) οι Αρκάδες είχαν φτάσει κοντά στο γκολ αλλά ο Ζησόπουλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα η ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Η πίεση της Μπεσίκτας συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με το συγκρότημα του Μπίλιτς να χάνει αρκετές ευκαιρίες, με τον Κάβλακ στο 46΄, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ των Αρκάδων και τα (μόλις) άστοχα σουτ του Σαχάν στο 53ο και 65ο λεπτό.

Η τούρκικη ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο, την ώρα που ο Αστέρας προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να γίνει επικίνδυνος.

Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς πάντως οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και άγγιξαν το 1-1 με τον Μπαράλες στο 76’, ωστόσο η ισοφάριση έμελλε να έρθει για την ελληνική ομάδα στο 88′.

Η «χρυσή» αλλαγή του Βεργέτη, ο Πάρα με έξοχο μονοκόμματο βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόλγκα και χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στον Αστέρα.

Μπεσίκτας-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Γκολ: 33′ Τόρε (Μπεσίκτας), 88′ Πάρα

Κίτρινες: Κάβλακ – Γκοϊάν

Μπέσικτας (Μπίλιτς): Τόλγκα, Μότα, Φράνκο, Σιβόκ, Ουϊσάλ, Χάτσινσον, Καβλάκ, Σαχάν (85′ Κερίμ), Τορέ, Οζιακούπ (69′ Σόσα), Πεκτεμέκ (30′ λ.τ. Τοσούν).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης):
Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα, Μπαντιμπανγκά (68′ Πάρα), Μπαράλες (85′ Γιαννιώτας).

(Το 1-0)

(Το 1-1)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης