Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στην Μάιντς, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 1-0 σκορ στο «Coface Arena».

Η ομάδα του Βεργέτη άξιζε καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς είχε δοκάρι στο 40′ με τον Μάσα και μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Μπλάσις, ωστόσο το γκολ του Καζάκι διαμόρφωσε το εις βάρος της αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι Αρκάδες στη ρεβάνς του «Θ. Κολοκοτρώνης», που θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου καλούνται να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, προκειμένου να είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Η ελληνική ομάδα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και άδικα πήγε στα αποδυτήρια, ούσα πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Βεργέτη ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα έχοντας κερδίσει το κέντρο, ενώ κρατούσαν με ευκολία τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Κινητήριος μοχλός για την ομάδα της Αρκαδίας ήταν ο Μπαντιμπανγκά που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Μάιντς από την δεξιά πλευρά με τις επελάσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 36΄ λίγο έλειψε να σκοράρει ο Αστέρας, όταν η μπάλα κατέληξε στον Μάσα μετά από κεφαλιά-πάσα του Ντε Μπλάσις, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ο πρώτος από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ.

Στο 40΄ ο Μάσα έπιασε το μονοκόμματο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Μάιντς αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 45΄, όμως, οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στον αγώνα κατάφεραν να σκοράρουν με προβολή του Οκαζάκι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αστέρας έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Μπαντιμπανγκά έβγαλε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ντε Μπλάσις, αλλά το πλάσε του τελευταίου ήταν άστοχο.

Στο 50΄ παραλίγο η Μάιντς να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Γκοϊάν έδιωξε άτσαλα την μπάλα μετά από σέντρα, αυτή κατέληξε στον Μάλι, που όμως δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι από κοντινή θέση.

Από το 70΄ και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τον Αστέρα να έχει περισσότερο το νου στο να μην δεχτεί άλλο τέρμα, παρά να ισοφαρίσει. Η γερμανική ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση του Αστέρα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Μάιντς-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Γκολ: 45′ Καζάκι

1-0: Μετά από πλαγιοκόπηση από τα δεξιά, ο Κου πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Καζάκι εξ’ επαφής άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς.

Κίτρινες: Νοβέσκι – Γκοϊάν

Μάιντς: Κάριους, Χάρα, Νοβέσκι, Γκάις, Μπελ, Παρκ Γιο Χο (70′ Ντίας), Μόριτς, Μάλι, Κου (78′ Ζμίλιν), Μπάουμγκαρτλινγκερ (61′ Μπροσίνσκι), Οκαζάκ

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (72′ Τσοκάνης), Κουρμπέλης, Ρόλε (64′ Σανκαρέ), Μπαντιμπανγκά (81′ Κιτόκο), Μάσα, Ντε Μπλάσις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης