Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγύρισε την Πέμπτη ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αρκάδες μπορεί να ηττήθηκαν με 3-1 σκορ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Κύπρου, ωστόσο χάρη στην «καθαρή» νίκη τους με 2-0 σκορ στο πρώτο τους αγώνα για τα πλέι οφ, σφράγισαν το εισιτήριο, γράφοντας παράλληλα ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα του Βεργέτη θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση πολύ πιο εύκολα, καθώς προηγήθηκε στο 23′ με τον Γκοϊάν.

Στη συνέχεια πάντως φάνηκε η απειρία των Αρκάδων που δέχτηκαν τρία γκολ με τους Μπαντάς (27′), Ζάχαβι (54′ πεν) και Πρίτσα (75′), ωστόσο κατάφεραν να μην παραβιαστεί και για τέταρτη φορά η εστία τους, κατακτώντας έτσι την πρόκριση.

Αρκετά επιθετικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος απείλησε με τα σου των Ρόλε (3΄), Μάσα (8΄) που δεν βρήκαν στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση ήταν η απάντηση της Μακάμπι, η οποία «φλέρταρε» με το 1-0 με τις προσπάθειες του Μπεν Μπασάτ, με το σουτ του στο 9΄ που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος και στο 11’ με την κεφαλιά του Ισραηλινού που πέρασε άουτ.

Τελικώς οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του προωθημένου Γκοϊάν σε φάουλ του Ρόλε στο 23΄, αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν για πολύ την πρωτοπορία, αφού στο 27΄ ο Μπαντάς ισοφάρισε.

Το γκολ όμως που είχαν σημειώσει οι παίκτες του Βεργέτη ήταν «χρυσή» παρακαταθήκη για τη συνέχεια, αφού η Μακάμπι θα έπρεπε να αναζητήσει τρία ακόμα τέρματα για να προκριθεί.

Τελικά από αυτά βρήκε τα δύο, καθώς ο Αστέρας έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε… Στο 54΄ ο Παντελιάδης έκανε πέναλτι στον Μπαντάς και ο Ζάχαβι νίκησε από τα 11 μέτρα τον Θεοδωρόπουλο, ενώ ο τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 75΄, όταν έδιωξε άσχημα την μπάλα και ο νεοεισελθών Πρίτσα «έγραψε» το 3-1 σε άδεια εστία.

Στο διάστημα που απέμεινε ως τη λήξη η άμυνα της πελοποννησιακής ομάδας γνώρισε πίεση αλλά άντεξε, με τον Πρίτσα να αστοχεί ελάχιστα στο 85΄ και τον Ζάχαβι να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 90΄, με τον Θεοδωρόπουλο να έχει βρει σωτήρια την μπάλα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Γκολ: 27′, Μπαντάς, 54′ πεν. Ζάχαβι, 75′ Πρίτσα – 23′ Γκοϊάν

Κίτρινες: Τίμπι – Ρόλε, Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος

Δοκάρια: Ζάχαβι (90′ Μακάμπι)

Μακάμπι: Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Αρούζ, Γκαρσία, Αλμπερμάν, Ζάχαβι, Μίκα, Γένι, Ιγκιεμπόρ (62′ Μπεν Χαΐμ), Μπεν Μπασάτ (72′ Πρίτσα), (85′ Μπαντάς).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (77′ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (86′ Πάρα), Μάσα (59′ Τιέ Μπι).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης