Το γκολ του Λουίς Σουάρες στο 50ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης Παραγουάη-Ουρουγουάη στην Ασουνσιόν, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν σπουδαία νίκη 1-0 και να αποκτούν σαφές προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ που θα διεξαχθούν στο Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με ευθύβολο αριστερό σουτ κι ανέβασε τη «σελέστε» στην 4η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά πολλές φορές εκατέρωθεν   μαρκαρίσματα που ανάγκασαν τον διαιτητή να δείξει οκτώ κίτρινες κάρτες και αν αποβάλλει στο 95’ τον Παραγουανό Γκόμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ισημερινός – Βραζιλία 1-1

Σπουδαία από βαθμολογικής άποψης ισοπαλία 1-1 απέσπασε ο Ισημερινός από τη Βραζιλία  στον εντός έδρας αγώνα του στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε στην τρίτη θέση τοπυ βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς και διατηρεί το προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βραζιλία βέβαια παραμένει πρώτη και αήττητη με 36 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 6′ με τον Κασεμίρο, ενώ στο 15’ ο Ισημερινός έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο γκολκίπερ του Ντομίνγκες αποβλήθηκε μετά από έξοδο που πραγματοποίησε και δολοφονικό χτύπημα στο λαιμό του Κούνια.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 20’ μετά την αποβολή του Έμερσον, στο 31′ ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ Άλισον είδε επίσης κόκκινη κάρτα, όμως μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής την ανακάλεσε δείχνοντας του κίτρινη.  Επίσης στο 55’ ανακάλεσε μέσω VAR το πέναλτι που έιχε δείξει υπέρ των Βραζιλιάνων για μαρκάρισμα επί του Ραφίνια.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο 75’ με γκολ του Τόρες, ενώ στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδωσε ξανά πέναλτι και κόκκινη στον Άλισον όμως και πάλι με υπόδειξη του VAR πήρε πίσω την απόφασή του.

 

Χιλή- Αργεντινή 1-2

Την αήττητη πορεία της προς τα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ, συνέχισε η Αργεντινή που επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Χιλής  και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Βραζιλία (36 έναντι 32).

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 9’ ο Άνχελ Ντι Μαρία για τους Αργεντινούς, με τους Χιλιανούς να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 21 με γκολ του Μπέντζαμιν Μπρερετόν. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε στο 34’ ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει οκτώ κίτρινες κάρτες από τέσσερις σε κάθε ομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης