Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της βελγικής ομοσπονδίας και της Jupiler League να ολοκληρώσουν από τώρα την εφετινή σεζόν, χρίζοντας πρωταθλήτρια τη Μπριζ (μία αγωνιστική πριν το φινάλε ήταν στο +15 από τη 2η Γάνδη) ανοίγοντας «μέτωπο» με την UEFA, ήρθε και η πρώτη… βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου: Η Σταντάρ Λιέγης απέτυχε να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της από την αρμόδια επιτροπή της βελγικής ομοσπονδίας και πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του Βελγίου (D2).

Από τη στιγμή που οι κεφαλές του βελγικού ποδοσφαίρου αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη σεζόν και να μην περιμένουν άλλο την υποχώρηση της πανδημίας του κορονοϊού, η επιτροπή αδειοδοτήσεων της χώρας ξεκίνησε να τρέχει το θέμα των αδειοδοτήσεων. Η Σταντάρ Λιέγης δεν έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την άδεια συμμετοχής της στο επόμενο πρωτάθλημα, με την αρμόδια επιτροπή να στέκεται σε τρία βασικά σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1.Στον τρόπο με τον οποίο πωλήθηκε το γήπεδο της ομάδας.

2.Στη μεταγραφή του Έντμιλσον Ζούνιορ στην Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ.

3.Στη μη καταβολή συμφωνημένων πριμ προς ποδοσφαιριστές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επιτροπή, υπάρχουν πολλά «γκρίζα» σημεία στον τρόπο με τον οποίο πωλήθηκε το γήπεδο «Μορίς Ντουφράζν» από τον σύλλογο, προς την εταιρία «Immobilière Standard de Liège», την οποία έχει ιδρύσει ο πρόεδρος της ομάδας Μπρούνο Βενανζί και ο παλιός παίκτης της ομάδας, ‘Αξελ Βίτσελ.

Από εκεί και πέρα έχει εντοπιστεί από τα στοιχεία που ελέχθησαν πρόβλημα στη ρευστότητα του κλαμπ, ενώ δεν υπάρχει πληρότητα στα έγγραφα που αφορούν τη μεταγραφή του Έντμιλσον.

Για την τελευταία παράβαση, η επιτροπή ανέφερε πως από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, δεν υπάρχουν αποδείξεις έγκαιρης καταβολής εντός του Φεβρουαρίου του πριμ ύψους 1.044.027,6 ευρώ σε οκτώ παίκτες της ομάδας. Μπόνους, που όπως αναφέρει η διοίκηση της Σταντάρ Λιέγης, καταβλήθηκαν έστω και με μικρή καθυστέρηση.

Πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις τους έχουν και οι Οστάνδη, Μουσκρόν, ενώ τέσσερις σύλλογοι της Β’ Κατηγορίας (Λόκερεν, Ρούζελαρ, Βιτρόν και Λομέλ) δεν έχουν επαρκή στοιχεία για να εξασφαλίσουν τις άδειες συμμετοχής τους στο επόμενο πρωτάθλημα και οδεύουν επίσης για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Όλοι οι σύλλογοι έχουν καταθέσει εφέσεις στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο θα εξετάσει κάθε υπόθεση ξεχωριστά στις Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης