H UEFA ανακοίνωσε την έναρξη μιας μεγάλης διαδικασίας διαβούλευσης για την προσέγγιση όλων των ενδιαφερόμενων μερών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και την ενίσχυση του μέλλοντος του ποδοσφαίρου προς όφελος όλων.

Τους επόμενους μήνες, η «Σύμβαση» σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συγκεντρώσει εκπροσώπους εθνικών ομοσπονδιών, πρωταθλημάτων, συλλόγων, παικτών, προπονητών, φιλάθλων και μάνατζερ για να συζητήσουν μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκοπεύει να θέσει τα θεμέλια για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μαζί με τους κύριους ενδιαφερόμενους» σημειώνεται.

Η κίνηση υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της UEFA να προσφέρει μακροπρόθεσμες λύσεις που διασφαλίζουν τις αξίες, την αλληλεγγύη και το ανοιχτό ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο.

«Η UEFA δεσμεύεται πλήρως για την ευθύνη της προστασίας και διατήρησης των δομών και της κληρονομιάς του παιχνιδιού για τις μελλοντικές γενιές. Συγκεκριμένα, θα στοχεύσει στην εξασφάλιση προόδου σε τέσσερα θεμέλια για μεγαλύτερη σταθερότητα και ενίσχυση της δύναμης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Διασφάλιση οικονομικής βιωσιμότητας και ευθύνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

2. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, των διανομών αλληλεγγύης και της εξέλιξης των παικτών

3. Θέσπιση πιο συνεκτικών μέτρων χρηστής διακυβέρνησης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, και

4. Πρόοδος στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και αύξηση του στάτους του σε όλα τα επίπεδα».

Η UEFA αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι, εξαιτίας της μακροχρόνιας συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα καλέσει τις οργανώσεις αυτές να διορίσουν παρατηρητές για τη λειτουργία του σχεδίου.

«Όπως τόνισα στο πρόσφατο Συνέδριο της UEFA, οι κρίσεις θα κάνουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ισχυρότερο. Μας δείχνουν τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν ενεργούμε μαζί και τι έχουμε να χάσουμε αν δεν νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και το μεγαλύτερο καλό. Με αυτήν τη διαδικασία θα μιλήσουμε ο ένας στον άλλο, θα ακούσουμε ο ένας τον άλλον και θα βρούμε και θα θεσπίσουμε λύσεις μαζί. Τώρα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη περιμένουν δράση και αλληλεγγύη προς όφελος όλου του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, και σε αυτό θα επικεντρωθούμε» είπε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Ο πρώτος γύρος διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021, σε συνδυασμό με την τελευταία εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ ένας δεύτερος γύρος διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης