Η UEFA έδρασε γρήγορα και ανέστειλε τα καθήκοντα του υπεύθυνου επικοινωνίας του συλλόγου της Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μέχρι την εκδίκαση της πειθαρχικής έρευνας για ένα μήνυμα μίσους που απηύθυνε κατά των Αρμενίων, τη στιγμή που οι δύο χώρες συγκρούονται στρατιωτικά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Ο Νουρλάν Ιμπραχίμοφ, τιμωρήθηκε με απαγόρευση άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο», ανακοίνωσε η UEFA, η οποία «ερευνά την πιθανή παραβίαση από τον κ. Ιμπραχίμοφ, δύο εκ των βασικών κανονισμών της, της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της απαγόρευσης άσκησης οποιασδήποτε ρατσιστικής ενέργειας και διακρίσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αρμενική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FFA) ζήτησε το Σάββατο τον αποκλεισμό της Καραμπάχ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Αζέρος διευθυντής επικοινωνιών του συλλόγου είχε ζητήσει «το θάνατο όλων των Αρμενίων, νέων και ηλικιωμένων, χωρίς καμία διάκριση».

«Δικαιολόγησε επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία διέπραξε την αρμενική γενοκτονία το 1915 και το 1916», ανέφερε η αρμενική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογος των Αζέρων, ο οποίος ιδρύθηκε το 1951 στην πόλη του Άγκνταμ, μετά τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Αρμενία το 1993, μετακόμισε στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης