Την ανάγκη οι κανόνες του οικονομικού Fair Play να προσαρμοστούν και να ενημερωθούν επισήμανε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν. Η UEFA δημοσίευσε τη δωδέκατη έκδοση του «The European Club Footballing Landscape», μια έκθεση που παρέχει μια ευρεία εικόνα του οικονομικού τοπίου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η φετινή έκθεση εξετάζει ιδιαίτερα την κατάσταση του ποδοσφαίρου υπό το πρίσμα της πανδημίας Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση έδειξε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε όλα τα επίπεδα θα χάσουν συνολικά έσοδα 9 δισεκατομμύρια ευρώ για τα οικονομικά έτη 2019/2020 και 2020/2021.

«Στην περσινή έκθεση, είπα ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν δυνατό, ενωμένο, ανθεκτικό και έτοιμο για νέες προκλήσεις. Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και την κοινωνία στη σύγχρονη εποχή. Ωστόσο, χάρη σε σχεδόν μια δεκαετία κανονισμών για το οικονομικό Fair Play, πριν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δύσκολα θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.

«Όλο το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου, επαγγελματικό, ερασιτεχνικό και των νέων, έχει διαταραχθεί σοβαρά από την πανδημία. Αυτό απαιτεί βαθιά συνεργασία και συντονισμένη απάντηση σε όλη την πυραμίδα ποδοσφαίρου. Η αλληλεγγύη, όχι το συμφέρον, πρέπει να επικρατήσει και θα κερδίσει» πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν σχετικά με το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η έκθεση δείχνει ξεκάθαρα ότι τώρα λειτουργούμε σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα και καθίσταται σαφές ότι οι ισχύοντες κανονισμοί μας για το οικονομικό Fair Play θα πρέπει να προσαρμοστούν και να ενημερωθούν. Η οικονομική βιωσιμότητα θα παραμείνει ο στόχος μας και η UEFA και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα εργαστούν μαζί για να δώσουν στο άθλημά μας νέους κανόνες για ένα καλύτερο μέλλον» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης