Παράταση στην αγωνία υπάρχει αναφορικά με το αν θα έχουμε αγωνιστική δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Super League και συγκεκριμένα στην 17η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Μετά την ευρεία σύσκεψη που είχαν την Τρίτη με αντιπροσωπεία της Super League οι διαιτητές επρόκειτο να αποφασίσουν εντός της ημέρας για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι την αποχή τους (έχουν δηλώσει ομαδικά κώλυμα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τους για το ποια θα είναι τελικά η στάση που θα κρατήσουν αναμενόταν αρχικά να γίνουν γνωστά μέχρι σήμερα στις 23.00.

Εντούτοις, λόγω των δυσκολιών της ημέρας αλλά και άλλων θεμάτων επικοινωνίας των διαιτητών – βοηθών της Super League, τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Έτσι η τελική τους απόφαση, μετά τη ψηφοφορία, στην οποία θα συμμετέχουν 76 ρέφερι, θα γίνει γνωστή την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε ΕΠΟ, Super League και διαιτητές, για το θέμα της αποχής των Ελλήνων ρέφερι. Αυτή διήρκησε τέσσερις ώρες χωρίς να υπάρξει κάποιο οριστικό αποτέλεσμα.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Λίγκας, προσπάθησαν να πείσουν τους Έλληνες διαιτητές να μην απέχουν από τα καθήκοντα τους όπως έχουν εξαγγείλει, αφού κάτι τέτοιο θα πάει πίσω τον προγραμματισμό.

O συνεταιρισμός εκπροσωπήθηκε από την τριμελή επιτροπή που αποτελούσαν οι Μηνάς Λυσάνδρου, Γιώργος Μποροβήλος και Ηλίας Πουρσανίδης.

Κατόπιν οι κ.κ. Τζήλος, Ζαχαριάδης και Παπαπέτρου, που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία των ρέφερι στη συνάντηση, κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους, ώστε μετά από ψηφοφορία να αποφασίσουν για το αν θα συνεχίσουν ή όχι την αποχή τους. Απόφαση, που όπως προαναφέραμε, θα ανακοινωθεί την Πρωτοχρονιά.

Η δήλωση του προέδρου της Super League

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου εξερχόμενος από τα γραφεία της ΕΠΟ δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας. Ήταν μία μακρά συνάντηση, ενώ υπήρξε και το κομμάτι που ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των διαιτητών.

Επειδή  εκκρεμεί μία δική τους εσωτερική διαδικασία ως προς τις εξελίξεις θα ήθελα να σεβαστώ αυτό που έχουν ορίσει ως τρόπο επικοινωνίας. 

Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αφού εκκρεμεί το τι θα αποφασίσουν οι ίδιοι εσωτερικά. Για ο,τιδήποτε προκύψει θα υπάρξει επίσημη τοποθέτησης της Λίγκας».

Γραμμένος: «Θέλω να πιστεύω ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε: «Ήταν εποικοδομητική η συζήτηση από τη Superleague, τους εκπροσώπους των διαιτητών και την ΕΠΟ.

Θέλω να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει, σεβόμενος όμως τη διαδικασία που ακολουθεί το άτυπο όργανο των διαιτητών, θα ήθελα να μείνω σε αυτό, χωρίς να προκαταβάλλω κάτι άλλο, που θα δυσχεράνει το έργο των διαιτητών.

Είναι μία διαπίστωση, που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει, όπως θέλει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο της Super League τη Δευτέρα (30/12) οι ομάδες ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην διεξαχθεί η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης